Lunchseminarium: Så kan du börja din AI-resa
Välkommen på en föreläsning där du får en inblick i vilka förutsättningar som krävs för att ett företag ska lyckas med att komma igång med AI. Du kommer att få veta mer om olika verktyg och aktiviteter som företag kan ta del av för att komma igång med sin AI-resa, samt få handfasta tips. Föreläsningen kommer även att ge dig en övergripande kunskap om AI och vad dess förmågor är.
När: Måndagen den 9 maj 2022, 12:00–13:00.
Var: Digitalt eller på plats i Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b, Skövde.
Artificiell Intelligens (AI) håller på att förändra världen och ger de företag som nyttjar teknologin en avgörande konkurrensfördel. Det kan kännas komplext och svårt att ta till sig, men med ett systematiskt arbetssätt och stöd från rätt partners är det inte omöjligt. Under en timme presenteras de grundläggande begreppen, konkreta exempel på tillämpningar och hur du bäst går tillväga för att komma igång.
OM FÖRELÄSAREN
Marcus Frantzén jobbar som förändringscoach inom Artificiell Intelligens på AI Sweden och är placerad på Science Park Skövde. Han är en av fem coacher som finns placerade på olika orter i Västra Götaland och Halland. Marcus har en forskningsbakgrund i simulering, optimering och beslutsstöd samt har erfarenhet från teknikutveckling för produktionssystem inom bilindustrin.
PRAKTISK INFORMATION
Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan. Om du väljer att delta på plats kommer det finnas möjlighet att köpa en lättare lunch i Växthusets café, som du kan ta med dig och äta under föreläsningen.
OM TEMAMÅNADEN MAI
Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB, i samarbete med AI Sweden.
Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.