En mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin

Gå till huvudrubriken
Om ASSAR

Vad är ASSAR?

ASSAR är en mötesplats där du som arbetar inom tillverkningsindustri och teknikföretag kan hitta relevanta kontakter. Här kan du ta del av aktiviteter som stärker ditt företag och samtidigt bidra in med det ditt företag är bra på. I den fysiska miljön för ASSAR har du möjlighet att kika på ny teknik, ny forskning och nya lösningar för industrin. Välkommen!

 

Vision

Vår vision är att skapa världsledande industri.

Mission

I mötet skapar näringsliv och akademi ny kunskap och industrinytta genom forskning, utbildning och samverkan.

Hållbarhet

Innovationer och tillgång till kompetens är en förutsättning för en hållbar industri.

Öppenhet

Vi erbjuder en öppen arena där idéer och människor möts och utvecklas.

Kontakta teamet på ASSAR

ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och arenan ligger centralt i Skövde, nära Skövde resecentrum. I huset finns även Balthazar Science Center och Café Kretsloppet. Vi är oftast på plats, men har inte alltid öppet, så slå oss gärna en signal eller kom på våra planerade aktiviteter.

Sociala medier och pressrum:

LinkedIn   Pressrum   YOUTUBE

Kontaktpersoner

Josef Adolfsson

Verksamhetsledare & ansvarig ASSAR Labs

0500 – 50 25 25

Gustaf Lexell

Biträdande Verksamhetsledare

0703-47 48 54

Malin Lundberg

Science Park Skövde

0702 – 42 87 39

Anna Syberfeldt

Forskningskoordinator

0500 – 44 85 77

Mattias Strand

Delprojektledare

0500 – 44 83 20

Hitta hit

Kommer du med buss eller tåg?

Då har du bara fem minuters gångväg till ASSARs fysiska utvecklingsmiljö från Skövde Resecentrum. Till miljön kommer du enklast via gångtunneln mot Boulognerskogen, förbi SJ:s parkering och över Kavelbrovägen.
Adress: Kavelbrovägen 2B, 541 36 Skövde

Parkera bilen

Mittemot ASSARs utvecklingsmiljö, på andra sidan Kavelbrovägen, ligger SJ:s parkering. Vid Regionens hus, Stationsgatan 3 (Mode) finns ett stort parkeringshus med 600 platser och 30 laddstationer för elbilar. Behöver du en handikappanpassad parkering finns det precis utanför huset.

 

På området

Balthazar Science Center

På Balthazar kan hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap och teknik, testa interaktiva stationer och experiment, bygga, skapa och använda sin kreativitet. Det finns något för alla åldrar.

Äta och dricka

I Café Kretsloppet finns egenbakat fika och lättare maträtter. Det finns alternativ om du är gluten- eller laktosintolerant eller har födoämnesallergier.

Vänteläge?

I ASSARs utvecklingsmiljö kan du slå dig ner och jobba tillfälligt före eller efter möte hos oss.

Initiativtagare

Initiativtagare till ASSAR Industrial Innovation Arena är Science Park Skövde AB, Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Volvo Car Corporation, Volvokoncernen och Aurobay. ASSAR är en del av innovationsmiljön Science Park Skövde.

Namnet ASSAR

Assar Gabrielsson var en svensk industrialist och initiativtagare till fordonsföretaget AB Volvo. ASSAR Industrial Innovation Arena är en hyllning till Assar Gabrielsson, men namnet ASSARs etymologi är också av vikt; namnet kommer från engelskans ANSWER och betyder ”Den som ger svar”.

ASSAR – ett sätt att öka konkurrenskraften

Framtidens industri står inför flera utmaningar. Kraven på produktionsutveckling, kompetens, kunskap och innovation växer i snabb takt. För att möta de globala trenderna och utmaningarna har ASSAR vuxit fram; en arena som stödjer den tillverkande industrin genom utbildning, innovationsstöd, forskning och teknikutveckling. Här kan du ta del av seminarier, workshops, olika nätverk, se forskning i praktiken, få hjälp att starta företag och mycket mer.

Nätverk för utbyte och utveckling

Ett nätverk är ett uppbyggt kontaktnät med människor som har samma mål och problemställning. Inom ramen för ASSAR finns flera nätverk som du som är verksam inom industri- och teknikföretag kan vara med i. Syftet med nätverken är att skapa erfarenhetsutbyte och utveckling. Du hittar nätverkens aktiviteter under fliken Aktiviteter.

Läs mer OM NÄTVERken

Starta företag

Bär du på en idé och är nyfiken på att starta företag? Då kan du kontakta Science Park Skövdes Inkubator – en snabbare väg från idé till marknad. Som entreprenör i inkubatorn coachas du genom en affärsutvecklingsprocess, vilket ökar dina chanser att lyckas med ditt företag.

Läs mer om att starta företag

Kompetensutveckling

ASSAR förstärker det befintliga innovationsstödsystemet i Skaraborgsregionen gentemot små och medelstora företag inom tillverkande industri. Det kan exempelvis handla om implementeringsarbete efter ett exjobb. Kompetensutveckling inom ramen för ASSAR är ett samlat erbjudande från de tre offentliga aktörerna IDC West Sweden ABScience Park Skövde och Högskolan i Skövde. Gemensamt erbjuder vi en öppen arena där idéer och människor möts och utvecklas.

Läs mer om kompetensutveckling