ASSAR Material Labs

Material ConneXion Skövde

Tusentals innovativa material i dina händer. IDC West Sweden driver den skandinaviska noden av det globala företaget Material ConneXion. Material ConneXion Skövde ligger i anslutning till ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde och är ett materialbibliotek med tusentals innovativa material.

Material ConneXion är ett världens största materialbibliotek som idag består av ca 11 000 avancerade, innovativa och hållbara material och tillverkningstekniker. Materialbiblioteket är den del av vårt erbjudande till den tillverkande industrin i syfte att bidra till Norra Europa som ledande region för innovation och utveckling för tillverkande företag, materialutvecklare och materialleverantörer. Material ConneXion har kontor och showroom i New York, Bangkok, Bilbao, Deagu, Milano,Tokyo och Skövde, det ger ett unikt internationellt nätverk inom forskningsvärlden, leverantörsindustrin och producentleden.

Materialkunskap inför morgondagens möjligheter

Material ConneXion är källan till innovativa material och hållbar produktutveckling. Material ConneXion använder materialkunskap för att hjälpa företag, organisationer och skolor för att skapa inspiration och information som leder till innovation, vare sig det gäller produktidéer, uppslag till cirkulära affärsmodeller eller nya materialval. Med bred och djup materialkunskap i kombination med upparbetade globala nätverk identifieras dagens materiallösningar och morgondagens möjligheter förutspås.

Så kan du använda Material ConneXion Skövde

Den som har en licens kan boka in en tid för att utforska materialen som finns på Material ConneXion Skövde, men den vanligaste besökaren är en produktutvecklare, material- eller hållbarhetsansvarig, en arkitekt eller en högskolestudent. Databasen kan också användas i undervisning i ett flertal kurser inom akademi eller gymnasieskola. På Material ConneXion Skövde finns temahyllor för bland annat 3D-printmaterial, återvunna och upcyclade material, förpackning, elektronik och smarta textiler. Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg.

– Vi arrangerar också workshops med företag som vill utvecklas när det gäller produktutveckling eller design, eller helt enkelt få ny inspiration när det handlar om nya och hållbara material, säger Josef Adolfsson, verksamhetsledare ASSAR Industrial Innovation Arena.

 

Material ConneXion Skövdes hemsida

Öppnar upp för nya möjligheter. Här hittar du lösningar och innovationer du inte visste fanns. Vi erbjuder föreläsningar och workshops kring innovation, kreativitet, material och nya cirkulära affärsmöjligheter. Och dessutom en kreativ värld av material att uppleva.

Nyhet om materialbibliotekt

På Material ConneXion Skövde, som både är en utställning och en databas, finns tusentals innovativa material uppställda. Här kan en designer botanisera, produktutvecklingsstudenter utforska möjliga lösningar eller en lokal producent nå ut globalt med sitt material.