Starta företag

Bär du på en idé och är nyfiken på att starta företag? Då kan du kontakta Science Park Skövdes Inkubator – en snabbare väg från idé till marknad. Som entreprenör i inkubatorn coachas du genom en affärsutvecklingsprocess, vilket ökar dina chanser att lyckas med ditt företag.


Mikel Ayani startade eget företag via Science Park Skövde:

Simumatik utvecklar mjukvara för virtuell driftsättning

Mikel Ayani utbildade sig till ingenjör vid högskolan i Mondragon i Baskien för 15 år sedan. Sitt exjobb gjorde han för ett företag som levererade automatiserade logistiklösningar. Han identifierade problem vid leverans till företagen och började fundera på en lösning. Den lösningen har idag tagit honom till Sverige och Science Park Skövdes Startup-program. Där utvecklar han sedan sommaren 2018 en mjukvara i sitt företag Simumatik, för att stödja digitaliseringen av Industri 4.0.

– När mjukvaran och idén var validerade och klara ville jag ta nästa steg. Högskolan i Skövde, där jag var anställd, har ett nära samarbete med Science Park Skövde, så det var naturligt för mig att söka till Startup-programmet de bedriver. Sommaren 2018 blev jag antagen och kunde börja utveckla min idé och mitt företag med gott stöd från affärscoacherna, säger Mikel Ayani.

Produktutvecklingen fortsätter och för att stödja Mikel och Simumatik finns affärscoacherna vid Science Park Skövde AB:s Startup-program.

– Det vi har gjort skulle aldrig fungerat utan det stöd och den hjälp och support vi fått från coacherna, det hade i alla fall varit mycket svårare. De hjälper oss med allt från kontor, coachning, kontakter, redovisning, hitta investerare och hur man bygger en bra pitch. De gör det enkelt för oss att bara fokusera på vårt jobb. säger Mikel Ayani.

Läs hela reportaget om Mikel och Simumatik