Oktober 24

Inspirationsdag | 3D-printning och additiv tillverkning

Välkommen på en inspirationsdag med tema 3D-printning och additiv tillverkning. Detta är tillfället för dig som vill komma igång med tekniken, men även för dig som arbetat med 3D-printning ett tag och vill ta nästa steg.

När: Torsdagen den 24 oktober, kl 08:30 – 16:00
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde (hitta hit)
För dig: Som är intresserad av 3D-printning, nybörjare eller redo för nästa steg

Om inspirationsdagen

Under denna heldag på ASSAR Industrial Innovation Arena får du möjlighet att ta del av inspirerande föreläsningar, delta i workshops och möta experter inom 3D-printning och additiv tillverkning. Inspirationsdagen arrangeras av Högskolan i Skövde i samarbete med RISEIDC West Sweden AB, Addict3D, ABBKFM Maskin och sker inom projekten ShiftLabsInnovationsboost och 3DAction 2.0.

Jag vill anmäla mig till inspirationsdagen!

Program

08:30              Frukostmacka & mingel
09:00              Välkommen
09:10-09:40   Inspirationsföreläsning: 3D-printning – Från prototyper i plast till mänskliga kroppsdelar, Samuel Johansson, RISE
09:50-11:20   Två stycken workshops samt fika
11:30-12:00   Inspirationsföreläsning: State of the art och framtidens 3D-print, Sebastian Scholtz, RISE (engelska)

12:00 Lunch

13:00-13:10   Inledning eftermiddag
13:10-15:30   Två stycken workshops samt fika
15:30-15:55   Frågor till panelen
15:55-16:00   Avslutning

Workshops som erbjuds under dagen

Förmiddag: Storskalig 3D-printning med robot med Christian Magnusson, Addict3D: I denna workshop möter du Addict3D som utvecklar och tillhandahåller utrustning för storskalig 3D-printning med robotar. Du kommer att få veta mer om 3D-printning med robotar och tillhörande mjukvaror.

Förmiddag: 3D-printning med robot och RobotStudio med Anders Spaak, ABB:
I denna workshop möter du ABB som visar 3D-printning med industrirobot och funktioner i RobotStudio 3D Printing Power Pac.

Förmiddag: Extrudrar för 3D-printning med Jonathan Olofsson, KFM Maskin: I denna workshop möter du KFM Maskin som pratar om och visar extrudrar för 3D-printning.

Förmiddag och eftermiddag: 3D-printning i metall med RISE: Detta är en workshop för dig som vill veta mer om 3D-printning i metall.

Förmiddag och eftermiddag: 3D-printning i serieproduktion med Samuel Johansson, RISE: Vill du veta mer om hur 3D-printning kan vara en del av en serietillverkning är workshoppen för dig.

Förmiddag: Vilken 3D-printer passar mig? Vilket material skall jag använda? Detta är en workshop för dig som vill komma igång med 3D-print. Ni kommer att gå igenom vilka olika typer av 3D-printrar (desk-top printers) som finns. Vilka filament som passar till vilka utskrifter. Hur skall du välja material till din applikation? Ges på engelska.

Eftermiddag: Att komma igång med 3D-print, steg för steg. Från idé till verklighet! Steg för steg hur du kommer igång med 3D-printning (desk-top printers) . Olika mjukvaror. Underhåll och felsökning av 3D-printers. Olika 3D-print communities. Att förbättra utskriften och nå högre kvalité. Ges på engelska

Eftermiddag: Att ta nästa steg inom 3D-print
Detta är för dig som har arbeta en del med 3D-printning och vill ta dig an nya utmaningar. Ta med dig dina frågor eller kanske misslyckade utskrifter. Tillsammans i mindre grupper tar ni er an dessa frågor och utmaningar.

Eftermiddag: Möt en specialist inom 3D-print
Vilket område skulle du vilja veta mer om inom 3D-print? Är det något av de deltagande företagen du vill prata mer med. Berätta för oss så skall vi försöka ordna detta.

Jag vill anmäla mig till inspirationsdagen!

Kontakt

Magnus Holm, Högskolan i Skövde, magnus.holm@his.se, 0500-448551


Dela
twitter facebook linkedin