Maj 11

Lunchseminarium: AI i praktiken

Vad behöver du tänka på när du och ditt företag påbörjar er AI-resa? Det finns många möjligheter med AI som teknik, men det finns också en del fallgropar som du behöver undvika. Under denna lunchföreläsning delar Combitech med sig av sina erfarenheter kring problem som de har stött på, och ger tips till dig som själv vill ge dig in i AI-sfären.

När: Onsdagen den 11 maj 2022, kl. 12:00–13:00.
Var: Digitalt eller på plats i Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Detta är en inspirerande och orienterande föreläsning om hur du får AI att fungera i praktiken, samt hur du går från Proof of Concept till ett fungerande AI-ekosystem. Du kommer också få exempel på system som används och som har tagit sig över ”POC-puckeln”.

Föreläsningen vänder sig till dig som har kunskap inom systemutveckling, men det blir ingen teknisk djupdykning inom vare sig utveckling eller AI. Fokuset kommer att ligga på vad du behöver ha i åtanke när du överväger att utveckla AI som en del i din produkt eller tjänst.

OM FÖRELÄSAREN

Jonas Karlsson arbetar som systemutvecklare på Combitech i Skövde. Han har sedan 2018 jobbat med AI-projekt för kunder, så som Saab och Skogsstyrelsen. Jonas har också en rad erfarenhet inom AI för bild- och ljudanalys.

PRAKTISK INFORMATION

Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan. Om du väljer att delta på plats kommer det finnas möjlighet att köpa en lättare lunch i Växthusets café, som du kan ta med dig och äta under föreläsningen.

OM TEMAMÅNADEN MAI

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB, i samarbete med AI Sweden.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin