Oktober 22

Design Thinking: en introduktion

Välkommen till ett introduktionspaket av praktisk Design Thinking. Introduktionen kommer att hållas på tisdagsförmiddagar i ASSAR Industrial Innovation Arena med start den 22 oktober och med slutdatum den 11 februari 2020. Facilitator är Benny Johansson från Science Park Skövde.

När: Tisdagar kl. 08:00 – 12:00 (se alla datum nedan)
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B (en trappa upp)

Innehåll

  • 22 oktober – Introduktion Design Thinking: Vi tittar på vad Design Thinking kan innebära för dig som medarbetare och din organisation som helhet, det vill säga vad du kan förvänta dig av det här introduktionspaketet. (Bjud med din chef eller någon som arbetar i din närhet. Det är alltid bra att ha någon att bolla med på hemmaplan).
  • 5 november – Facilitering: Vi arbetar igenom grunderna för ledning/facilitering av ”tänka tillsammans-möten”. Målsättningen är att ta tillvara på alla mötesdeltagares kreativitet, kunskaper och erfarenheter.
  • 19 november – Inspiration: Vi lär oss att titta in i utmaningen för att få insikter, förstå och kunna empatisera. Målsättningen är att komma fram till ”rätt” frågeställning.
  • 17 december och 14 januari – Idéering: Här omvandlar vi våra insikter till nya lösningar ur ett användarperspektiv. Vi utforskar både brett och djupt. Vi lär oss också att använda prototyping som ett verktyg, för att visualisera idéer så att övriga teammedlemmar kan bygga vidare på dem + metoder och arbetssätt.
  • 28 januari  och 11 februari – Implementering: Skördedags! Nu är det dags att realisera våra lösningar och ta dem till användarna för testning och fortsatt utveckling. Även här kommer prototyping vara ett centralt arbetssätt + metoder och arbetssätt.

OBS! Denna introduktion har ett begränsat antal platser i höst, men kommer att gå igen till våren, så hör gärna av dig till Benny Johansson även med intresseanmälan inför vårens omgång.

För mer information och anmälan, kontakta:

benny.johansson@scienceparkskovde.se 
Tfn: 0708-654354

 

Dela
twitter facebook linkedin