Maj 29
Hand vid dator och 3D-skrivare.

Digital workshop: Skydda dina affärssystem

Välkommen på en workshop med Joakim Kävrestad och Marcus Nohlberg, experter inom området data- och informationssäkerhet. Temat för workshoppen är ”säkert digitalt distansarbete”.

När: Fredagen den 29 maj kl. 10:00 – 12:00
Var: Sker digitalt, via Zoom, du får en länk i god tid innan.
För vem: Små och medelstora företag inom teknik och tillverkningsindustri och andra som är intresserade av frågorna..

Säkert digitalt distansarbete

Detta är en interaktiv workshop som är tänkt att besvara dina frågor om hur du och ditt företag, med små medel, kan bli bättre på digital säkerhet. Vi kommer att presentera våra tankar, men en stor del av tillfället kommer vara till för att ni som deltar ska kunna ställa frågor och få svar på vad ni undrar om och hur ni kan lösa era problem. Det övergripande temat är säkerhet kopplat till digitalt distansarbete, men det som diskuteras är relevant i allt dagligt arbete i det digitaliserade samhället. De områden vi kommer att beröra är:

  • Kommunikation och samarbete – hur vet jag att det jag säger på en digital mötestjänst stannar mellan oss? Vem kan läsa vad jag skriver i Google docs? Är det farligt att öppna ett mail från en okänd avsändare?
  • Cloud – bra och dåligt med att lagra data i det så kallade molnet
  • Lösenord – måste jag använda olika varianter på AF%WF#%VGF***CD¤#C” eller finns det ett lättare sätt?
  • Fysisk säkerhet – vad händer med fysisk åtkomst, tillgång till företagets dokument och backuper om alla jobbar hemma?

Säkrare internetanvändande skyddar affärssystem

– Vi vill med denna workshop ge företag och privatpersoner bättre insikt i säkrare internetanvändande. För företag handlar det om att skydda sina affärssystem, minska företagets sårbarhet och säkerställa att ingen kommer åt verksamhetskritiskt information så att den försvinner, säger Marcus Nohlberg, lektor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde

– Vi riktar oss bland annat till företag som kanske inte själva har en stor IT-avdelning och behöver ett forum för sina frågor. För både privatpersoner och företag tror vi att med ökad medvetenhet i de här frågorna kan vi undvika att man gör för mycket fel, och blir smartare i sitt internetanvändande, helt enkelt, säger Joakim Kävrestad, adjunkt i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde

Anmälan

Du anmäler dig via länken nedan och vi skickar sedan ut en länk till dig (till den e-postadress du angav när du anmälde dig). Vi kommer att starta kl. 10:00 men du kan logga in redan kl. 09:45 för att vara beredd när vi kör igång. Du behöver ha tillgång till Internet, kamera och mikrofon. Se gärna till att din mikrofon är avstängd när du loggar in till mötet. När du loggar in, skriv in ditt namn och vilket företag du arbetar på.

Kontaktperson

Joakim Kävrestad, joakim.kavrestad@his.se, 0500-448372

Dela
twitter facebook linkedin