Maj 13

Lunchseminarium: Digitala tvillingar och AI, varför behöver de varandra?

Under denna lunchföreläsning får du svar på frågorna: Vad är digitala tvillingar? Varför är de viktiga för Smart industri? Och vilka är fördelarna? Du kommer också få veta mer om hur du kan öka effektiviteten genom att kombinera AI och digitala tvillingar.

När: Fredagen den Var: Digitalt eller på plats i Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Artificiell Intelligens (AI) är tillsammans med Internet of Things (IoT) och digitala tvillingar, de tre mest namngivna teknologierna relaterade till Smart Industri och Industri 4.0. I dag finns det ett stort intresse och en ökad förståelse för IoT och AI, dock ser vi inte samma intresse för digitala tvillingar. Så behöver vi egentligen en digital tvilling? Vad är skillnaden från simulering? Och hur kan vi kombinera digitala tvillingar med AI och IoT för att lösa industriella problem ännu mer effektivt?

OM FÖRELÄSAREN

Amos H.C. Ng är professor inom automationsteknik vid Högskolan i Skövde. Han är även gästprofessor inom automation, optimering och simulering vid Uppsala universitet, samt VD för Evoma AB. Sedan 2005 har han bedrivit forskning och undervisning inom produktionsteknik, produktionssimulering och simuleringsbaserad optimering, särskilt deras tillämpningarna för design, analys och förbättring av produktionssystem. Tekniken och mjukvaran hans team har utvecklat gav dem Volvo Car Technology Award 2013. Amos nuvarande forskningsfokus ligger i att kombinera multidisciplinära simuleringar och AI-baserad optimering- och analystekniker, för att stödja beslutsfattande inom tillverkning/försörjningskedjor/hälso- och sjukvård. I samband med detta leder han forskningsprofilen Virtuella Fabriker och Kunskapsdriven Optimering vid Högskolan i Skövde, som startade 2018 och kommer att pågå till 2026.

PRAKTISK INFORMATION

Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan. Om du väljer att delta på plats kommer det finnas möjlighet att köpa en lättare lunch i Växthusets café, som du kan ta med dig och äta under föreläsningen.

OM TEMAMÅNADEN MAI

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB, i samarbete med AI Sweden.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin