November 16

Finansieringsdagen 2023: Jämställdhet, hållbarhet och bolagsvärdering

Varmt välkommen på Finansieringsdagen 2023! Det blir en dag med spännande pitchar och föreläsningar, alla med fokus på hur du kan boosta tillväxt med värdeskapande och syftesdrivna perspektiv för att öka din konkurrenskraft. Givetvis erbjuds du också möjlighet att nätverka med investerare, startups och entreprenörer!

Datum och tid: 
Plats:
ASSAR Industrial Innovation Arena
Arrangör: Science Park Skövde AB

Boka din plats

PROGRAM

8.30-9.00 Uppstartsmingel med kaffe/te & macka
9.00-9.15 Välkommen och intro till dagen
9.15-10.00 Pitchar
10.00 – 10.15 Paus
10.15-11.00 Programdel: Jämställd kapitalanskaffning – Camilla Bergman från Loop
Camilla Bergman är tidigare vd:n för nyhetssajten Breakit som idag dragit igång ett eget mediehus, Loop, som dagligen rapporterar om impact-bolag. Hon har tagit in 6 miljoner kronor i kapital i en fartfylld resa som hon dokumenterat transparent på Linkedin. Här berättar hon om hur hon gick tillväga och avslöjar hur hon fick in flera miljoner i sista sekund – tack vare ett Linkedin-inlägg om kvinnor och riskkapital. Camilla delar med sig av sina tips och svarar på alla frågor du kan ha.
11.00-11.30 Paneldiskussion
11.30-12.45 Lunch & nätverkande
12.45-13.15 Pitchar
13.15-14.00 Programdel: Impact Investment – Ruth Brännvall från Impact Invest
Vad betyder det att investera med ”impact” som syfte? Ruth reder ut begreppsförvirringen mellan impact och hållbarhet. En kartläggning som Impact Invest har gjort av den svenska riskkapitalmarknaden visar var de stora gapen finns och var investerare kan göra mer nytta med sina pengar. Slutligen delar Ruth med sig av några praktiska exempel på hur Impact Invest jobbar.
14.00-14.30 Fika & nätverkande
14.30-15.00 Pitchar
15.00-15.30 Programdel: Bolagsvärdering –
 Hampus Sellmann från Leonh
VC och startup-sektorn befinner sig enligt många i stormens öga och frågan om värderingar har sällan varit lika debatterad. Entreprenörerna seglar i motvind och har bevisbördan för att förklara sitt värde, samtidigt som det finns en myt om att det inte går att värdera startups. Denna halvtimme ska gå till att krossa den myten.
15.30-16.00 Summering av dagen
16.00-17.00 Mingel & nätverkande

Moderator för dagen är Ida Herbertsson, portföljansvarig för ängelinvesteringsstrukturerna Fast Track Capital och Skåne Ventures, som investerar i tidiga startups i Skåne. Ida är ordförande i nyuppsatta RadCap, ett investeringsbolag med 53 kvinnliga investerare som investerar i bolag med kvinnliga grundare, och hon har länge jobbat i olika former för att öka kvinnligt ägande.

PRAKTISK INFORMATION

Eventet är en hybrid. Det innebär att du antingen kan delta på plats på ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde, eller delta digitalt via länk. Detta anger du i anmälan nedan. Eventet är kostnadsfritt.

FOTOGRAFERING

Vi kommer att fota under Finansieringsdagen. Genom att anmäla dig till eventet godkänner du att du kan komma att fotas. Materialet kan komma att användas av Science Park Skövde i sociala medier, annonsering och/eller andra kommunikationskanaler, i syfte att marknadsföra verksamheten. Har du några frågor kring detta är du välkommen att höra av dig till kommunikation@scienceparkskovde.se.

Dela
twitter facebook linkedin