Maj 2

Frukostseminarium: Vinnande verksamhet i framtidens hållbara näringsliv

Framtidens vinnare arbetar hållbart. För att säkra företagets framtid ställs krav på hur vi driver våra verksamheter. Oavsett hur långt företaget kommit inom hållbarhet upplever många att de behöver olika typer av insatser och stöd. Hur ser det ut hos er?

Tid: Tisdag 2 maj, 07.45–10.30 (frukost serveras 07.45–08.15)
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde
Målgrupp: Seminariet riktar sig till anställda på små och medelstora företag i Västra Götaland.
Avgift för uteblivet deltagande: 250 kronor (Vid utebliven närvaro, eller avbokning senare än 24 timmar före start)

Välkommen på ett frukostseminarium där du får värdefull kunskap, insikter och inspiration på hur du kan utveckla ditt företag på ett hållbart vis. Du får lära dig om cirkularitet och hur vi inom näringslivet kan bidra till positiv utveckling och nå ökad lönsamhet och konkurrenskraft med cirkulär design.

Under morgonen kommer du att få grundläggande information och inspirerande exempel inom hållbarhet och trender som påverkar oss. Ett lokalt företag finns på plats och berättar om sitt hållbarhetsarbete och vi kommer att få en guidad tur i Material ConneXion Skövde. Det blir samtal och nätverkande där vi delar insikter om de behov och resurser ni företag har för fortsatt arbete.

Agenda

07.45–08.15 Frukost och nätverkande
08.15–09.00 Hållbarhet & Cirkulär design

  • Anna Velander Gisslén, hållbarhetsstrateg, SVID – Vad är cirkulär design? Varför är det viktigt för mitt företag och hur går jag vidare?
  • Tove Sventoft, VD & Kristofer Jonsson, inredningsarkitekt och designer, SIBAB – Hållbara processer i inredningsprojekt. Att möjliggöra omställningen från linjär till cirkulär inredning med medvetna materialval och hållbara relationer.

Kort paus

09.10–09.40 Visning i Material ConneXion Skövde
09.40–10.05 Workshop – minska företagets avtryck med hållbara förändringar
10.05–10.30 Uppsamling och avrundning


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

 

Dela
twitter facebook linkedin