Maj 12

Lunchseminarium: Grönare städer med hjälp av satellitdata och bildanalys

Välkommen på en lunchföreläsning fylld med inspiration och där Husqvarna Group kommer att visa på vilka möjligheter som finns med AI. Du kommer också få se hur företag kan skapa förändring med hjälp av ny teknik, som både kan ha påverkan på samhället och skapa affärsmöjligheter.

När: Torsdagen den Plats: Digitalt eller på plats i Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b.

Under denna lunchföreläsning kommer Erik Swan, Director Digital Business Exploration på Husqvarna Group att berätta om HUGSI.green. Med hjälp av data om grönytor i städer blir HUGSI.green ett verktyg för städer att förstå sitt nuläge, sin potential och sin utveckling. Via tjänsten kan man också jämföra sin stad med andra. Detta är ett bra exempel på hur AI kan appliceras för att uppnå nytta på olika sätt.

OM FÖRELÄSAREN

Erik Swan arbetar sedan 4 år tillbaka med digital innovation för Husqvarna Group. Det innebär att han utvecklar och testar nya koncept, affärsmodeller och erbjudanden där det digitala har en framträdande roll. Erik har tidigare en lång erfarenhet från att som konsult hjälpa företag med att digitalisera sin affär, exempelvis genom att starta och skala sin e-handel.

PRAKTISK INFORMATION

Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan. Om du väljer att delta på plats kommer det finnas möjlighet att köpa en lättare lunch i Växthusets café, som du kan ta med dig och äta under föreläsningen.

OM TEMAMÅNADEN MAI

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB, i samarbete med AI Sweden.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin