November 16

Hållbar digitalisering: Möjligheter och utmaningar?

Välkommen på en föreläsning där du får veta mer om hållbar digitalisering och får en inblick i de utmaningar som påverkar förutsättningarna för en lämplig databehandling och förvaltning av information.

När: Var: Digitalt eller på plats i Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Du kommer också få ta del av hur individer, organisationer och nationer kan göra för att kunna upprätthålla autonomi och datasuveränitet. Frågor om laglighet och lämplighet avseende användning av olika format och programvaror kommer också att tas upp.

Om föreläsaren

Professor Björn Lundell (Ph.D.) leder forskningen inom forskningsgruppen Software Systems Research Group vid Högskolan i Skövde och har lett samt medverkat i flera forskningsprojekt i samverkan med ett stort antal internationella och nationella organisationer. Forskning fokuseras på programvarusystem och speciellt öppen programvara samt öppna standarder.

Utöver resultat som publicerats i vetenskapliga fora har Björn även genomfört utredningar på uppdrag av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) och Konkurrensverket. Under 2022 redovisades även en rapport till Regeringskansliet som analyserat EU:s datastrategi (på uppdrag av Vinnova).

Björn-Lundell_300x400.jpg
Björn Lundell.

Praktisk information

Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan.

Om hållbarhetsmånaden

Under hållbarhetsmånaden kommer du kunna ta del av flera inspirerande föreläsningar som på olika sätt belyser hållbar innovation. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns så att du ska kunna komma i gång med eller utveckla ditt hållbarhetsarbete. Hållbarhetsmånaden anordnas av Science Park Skövde och ASSAR Industrial Innovation Arena.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin