Mars 26
Forskare visar optimering och grafer på skärm.

Hållbar produktutveckling med människan i centrum

Hur utvecklar man produkter och system för olika människor och som samtidigt tar hänsyn till sociala-, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsaspekter? Detta event ger en introduktion i användarcentrerad produktutveckling och ergonomi med fokus på hur man kan identifiera olika användare samt deras behov och förutsättningar kopplade till hållbar utveckling.

När: Fredagen den 26 mars, kl 09:00 – 11:00
Var: Online.
För dig: som är intresserad av användarcentrerad produktutveckling och ergonomi.

Om föreläsningen

Vem utvinner råvaror? Vem tillverkar produkten? Vem använder produkten? Vem återanvänder produkten? Vem återvinner produkten? Högskolan i Skövde bjuder in till ett seminarium som ger dig som deltagare en introduktion i användarcentrerad produktutveckling och ergonomi med fokus på hur man kan identifiera olika användare samt deras behov och förutsättningar kopplade till hållbar utveckling. Högskolan presenterar också om kommande högskolekurser inom hållbar produktutveckling samt ergonomi.

Om föreläsaren

Anna Brolin är lektor i integrerad produktutveckling vid Högskolan i Skövde och ingår i forskargruppen ”User Centred Product Design”.

– I utvecklingen av nya produkter saknas ofta förståelse för användarens behov. Vår forskningsgrupp vill bidra till att skapa en process för produktdesign där användarens behov och förväntningar står i fokus. Genom vår forskning genereras kunskap som bidrar till nya verktyg och metoder för utvecklingen av mer användarcentrerade produkter och system, säger Anna Brolin.

 

Dela
twitter facebook linkedin