Juli 3

Hur ska vi samverka för att få en livskraftig svensk tillverkningsindustri?

Svensk tillverkningsindustri är avgörande för Sveriges långsiktiga utveckling. Traditionella arbetssätt utmanas dock och ensam är inte längre stark. Vilka strukturer krävs i det industriella ekosystemet för att olika aktörer effektivt ska kunna dela kunskap och samverka i utvecklingsfrågor?

Kom till seminariet på Västsvenska arenan under Almedalsveckan
När: Tisdag 3 juli 2018, kl. 10:30
Var: Västsvenska Arenan vid Kruttornet

Ensam är inte stark

Svensk tillverkningsindustri är avgörande för Sveriges långsiktiga utveckling. Samtidigt står landets industriföretag inför stora utmaningar där bland annat digitaliseringen driver på förändringsbehovet och ökar utvecklingstakten. Alla företag påverkas men ett litet eller medelstort företag som vill hänga med i utvecklingen står inför betydligt större utmaningar än ett internationellt storföretag.

Det kommer att krävas samarbeten för att möta de kommande utmaningarna. Företag och andra aktörer i det industriella ekosystemet behöver skapa arenor och strukturer där man kan samarbeta på ett mer genomgripande sätt än vad som traditionellt har varit fallet.

Det här seminariet handlar om hur effektiva samverkansinsatser i relation till utbildning, forskning och innovation kan öka tillverknings- och teknikföretagens konkurrenskraft. Vi frågar oss också hur nyttan av de olika insatserna blir tillgänglig för fler aktörer. Fyller en arena som ASSAR det behov som våra industriföretag behöver?

Medverkande

Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik, Högskolan i Skövde
Jenny Bramell, chefsstrateg, IUC-syd
Tobias Björck, koordinator, ASSAR Industrial Innovation Arena
Ulf Hall, chef för externa relationer och kommunikation, KK-stiftelsen
Moderator: Isobel Hadley-Kamptz

Dela
twitter facebook linkedin