November 19

Industrifrukost: Digitalisering, inblick och utblick

Den 19 november är det dags för vår populära industrifrukost igen. Denna gång kör vi tema digitalisering, med syfte att få en inblick i och utblick över olika digitaliseringslösningar och problem från olika branscher. Kom och inspireras och få nya infallsvinklar på de digitaliseringsutmaningar du står inför.

När: Tisdagen den 19 november, kl 08:00-09:30
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b (samma hus som Balthazar Science Center, en trappa upp)

Program

08:00 – 08:30 Frukostmingel
08:30 – 09:30 Miniföreläsningar som presenterar Högskolans forskning inom informationsteknologi;

  • Jessica Lindblom, Biträdande professor i informationsteknologi, forskningsgruppsledare för Interaction Lab vid institutionen för informationsteknologi:
    Framtidens industriella operatör – hur ser det framtida arbetslandskapet ut?”
  • Jonas Mellin, Lektor i Datavetenskap med inriktning mot komplexa tekniska system, Distribuerade realtidssystemsgruppen vid Institutionen för informationsteknologi och Skaraborgs Hälsoteknikcentrum vid Institutionen för hälsa och lärande:
    ”Nuvarande behov av, möjligheter samt risker med nya och existerande tekniska lösningar inom aktivt teknikstöd för äldre och funktionshindrade”
  • Henrik Svensson, Lektor i informationsteknologi, Interaction Lab vid Institutionen för informationsteknologi:
    ”Autonoma bilar tankade med drömmar: hur gör vi självkörande bilar mer intelligenta?”

– Den här frukosten är för alla som vill få inspiration för att hitta nya vägar att utveckla sina produkter, tjänster eller hitta inspiration från en annan bransch på hur man exempelvis kan effektivisera tillverkningen. Vi som jobbar med Högskolans forskning inom informationsteknologi vill gärna dela med oss av vår forskning till näringslivet, hitta nya samarbeten och inspireras av varandra, säger Beatrice Alenljung, lektor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde.

Dela
twitter facebook linkedin