Oktober 27

Informationssäkerhetsdagen 2020

Oktober månad är European Cybersecurity Month (ECSM). Då uppmärksammas data- och informationssäkerhet lite extra i hela Europa. För fjärde året i rad arrangeras därför Informationssäkerhetsdagen på Högskolan i Skövde. Årets evenemang hålls på ASSAR.

När: Tisdagen den 27 oktober kl. 10:00 – 15:00 
Var:
ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde + digitalt
För vem: I och med ökad digitalisering i alla led är detta ett event som kan vara intressant för alla typer av teknik- och industriföretag.

Informationssäkerhetsdagen 2020 delas upp i två pass – ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det seminarium om cyberskydd som skulle hållits av Säpo på Högskolan i Skövde i maj kommer att hållas online under förmiddagspasset. Evenemanget är ett samarrangemang med Teknikföretagen, Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF), Västra Götalandsregionen, Näringslivsforum Skövde och samverkansplattformen PICS (Privacy Information and Cyber Security) vid Högskolan i Skövde.

Program

10:00 Välkommen
Presentation av arrangerande aktörer
Upplägg för seminariet
Frågor via chat/mail

10:05 – 10:40 Föredrag av Säpo
Kort introduktion
Filmvisning

10:40 – 11:40 Frågor och kommentarer
Inkomna frågor till representant från Säpo samt kommentarer från:
Representant för SOFF eller Teknikföretagen
Representant för Högskolan i Skövde/Näringslivsforum/Västra Götalandsregionen

11:40 – 11:45 Avrundning förmiddag
Tack för medverkan

11:45 – 12:45 Lunch

12:45 – 13:15 Schrems II-domen och Privacy Shield – vad får det för konsekvenser?
Föredrag av Caroline Olstedt Carlström, Partner och Head of Data Privacy & Information Security vid Cirio Law Firm.

13:30 – 14:00 Möjligheter och utmaningar med programvara som tjänst: Har du låst in dig?
Föredrag av Björn Lundell, professor i datavetenskap, Institutionen för informationsteknologi vid Högskolan i SKövde.

14:00 – 14:30 Diskussion i grupper (fysiskt och digitalt)
Vad betyder det här för oss? Vad innebär det för utmaningar? Hur kan vi samverka för att hitta effektiva och lämpliga lösningar?

14:30 – 15:00 Panelsamtal
Paneldeltagare: Caroline Olstedt Carström, Björn Lundell och Per Gustavsson, (Göteborg stad) – samtal och frågor från diskussionsgrupperna.

Praktisk information

Programmet uppdateras löpande, anmälan och kontaktperson för evenemanget hittar du via länken nedan. Vi gör riskanalys och följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer gällande Coronapandemin. Med tanke på rådande situation begränsar vi antalet platser på ASSAR till rådande rekommendationer.

1. ASSAR Industrial Innovation Arena 2. Portalen (Högskolan i Skövde/Science Park Skövde) 3. Science Park Skövde 4. Science Park Skövde 5. Högskolan i Skövde 6. Regionens hus, parkeringshus Mode

 

 

Hitta hit

Kommer du med buss eller tåg?

Då har du bara fem minuters gångväg till ASSARs fysiska utvecklingsmiljö från Skövde Resecentrum. Till miljön kommer du enklast via gångtunneln mot Boulognerskogen, förbi SJ:s parkering och över Kavelbrovägen.
Adress: Kavelbrovägen 2B, 541 36 Skövde

Parkera bilen

Mittemot ASSARs utvecklingsmiljö, på andra sidan Kavelbrovägen, ligger SJ:s parkering. Vid Regionens hus, Stationsgatan 3 (Mode) finns ett stort parkeringshus med 600 platser och 30 laddstationer för elbilar. Behöver du en handikappanpassad parkering finns det precis utanför huset.

Dela
twitter facebook linkedin