Mars 3

Inspirationsföreläsning om hållbarhet

Under 2022 bjuder Science Park Skövde in till en serie föreläsningar som man kallar ”Fyra nyanser av hållbarhet”. Den 3 mars startar man med en inspirationsföreläsning med Malin Thorsén från Bright Planet. Hon kommer att ge oss bakgrund och fakta till varför alla företag behöver arbeta med hållbarhet.

Var: ASSAR Industrial Innovation Arena (Kavelbrovägen 2b, Skövde) och online
När: Den 3 mars 2022, kl. 08:30–12:00
Språk: Engelska

Bygg ditt företag med hållbarhetskoll

För vissa är det en hjärtefråga, för andra ett strategiskt val. Oavsett vilket, så är hållbarhetskoll viktigt för dig som är företagare och entreprenör eftersom det hjälper dig att bygga en bra affär och verksamhet redan från början. Det kommer göra det enklare och billigare att få eventuell finansiering och det gör dig bättre rustad för att möta framtida politiska och legala krav.

Men varför är det viktigt? Och vad innebär det i praktiken? Detta seminarium och workshop hjälper dig att reda ut begreppen och ger tillfälle att testa dem på din verksamhet. Du kan delta fysiskt eller digitalt.

Det här får du lära dig under förmiddagen:

  • Introduktion till hållbarhetsbegreppet och dess tre aspekter.
  • Varför det är viktigt att integrera hållbarhet i utvecklingen av ett företag?
  • Viktiga aspekter att ha i åtanke som spel- eller techbolag.
  • Trender och politiska initiativ som påverkar: Värderingar, Paris-avtalet, Agenda 2030 och EU:s gröna giv.

Om föreläsaren

Malin Thorsén äger och driver företaget Bright Planet AB sedan 2016. Hon är konsult, utbildare och inspiratör med gott renommé när det gäller att göra hållbarhetsfrågan greppbar och affärsnära. Hittills har hon hjälpt ett 90-tal olika företag och verksamheter med både strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete som stärkt deras affärer.Malin Thorsén äger och driver företaget Bright Planet AB sedan 2016. Hon är konsult, utbildare och inspiratör med gott renommé när det gäller att göra hållbarhetsfrågan greppbar och affärsnära. Hittills har hon hjälpt ett 90-tal olika företag och verksamheter med både strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete som stärkt deras affärer.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin