Januari 28

Kompetens+ innovationsfrukost: Hur skapar vi mervärde hos våra produkter?

Återanvändning och återvinning i alla ära – men tänk om vi kunde designa produkter som vi inte vill sluta använda. Produkter som vi använder tills de inte längre kan användas.

När: 28 januari kl. 08:15-09:15
Var: Online, länk skickas ut dagen innan frukosten

Välkommen till ett seminarium med Gunnar Bäckstrand från IDC. Under detta seminarium får vi lära oss om hur man skapar mervärde hos en produkt, samt om Material ConneXion (MCX), ett materialbibliotek och en databas som låter dig hitta och känna på material du inte ens visste fanns – material från hela världen.

Om föreläsaren

Innovationsfrukosten hålls av Gunnar Bäckstrand, chef för tillämpad innovation, IDC. Han har länge funderat över vad det är som gör att vi människor kan tänkas använda vissa produkter genom hela livet, medan vi slänger andra efter några dagar.

”Efter en frukost tillsammans kanske vi kan börja uppskatta våra produkter på ett annat sätt och vårda dem år efter år, vad tror du om det?”

Om eventet

Innovationsfrukosten anordnas av Kompetens+, ett projekt som bland annat syftar till att öka innovationskraft hos företag genom att matcha en kompetensresurs med ett företag. Som komplement vill Kompetens+ också inspirera till ökad innovation på företag i regionen och erbjuder därför innovationsfrukostar. Kompetens+ ägs och leds av Business Region Göteborg tillsammans med sju regionala partner, där IDC är en, och samverkar med Trygghetsrådet (TRR). Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) och är ett samverkansprojekt inom Göteborgsregionens Kompetensnav.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin