November 23

Konferens: Framtidens kompetensutmaning i Skaraborg

Nyetableringar och expansioner – Skaraborg står inför omfattande och betydelsefulla förändringar på arbetsmarknaden. Den 23 november tar arbetsgivare i Skaraborg tillsammans nästa steg mot att bli vinnare i kompetensutmaningen!

När: Onsdag 23 november, kl. 13:00-16:00
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde

Vi står inför stor påverkan på arbetsmarknaden i Skaraborg och hela Sverige. Nya företag som etablerar sig i regionen och expansioner i befintliga verksamheter kommer att kräva mycket av oss som arbetsgivare och av samhället i stort. Tillsammans tar vi nästa steg mot att hitta lösningar på kompetensutmaningen Skaraborg står inför! För att samordna och stötta omställningen har projektet Kompetensnavet Skaraborg formats. Projektet drivs av Skaraborgs kommunalförbund och IDC är en av de samverkande parterna.

Föreläsare och innehåll

Under konferensen presenteras Kompetensnavets uppdrag och Rickard Lundberg, VP Powertrain production, Volvo Group i Skövde ger sitt perspektiv på kompetensutmaningen. Föreläsarna Rudolf Antoni, Svenskt Näringsliv, och Åsa Vikner, RISE, kommer också att ge oss en bild av de utmaningar vi står inför. Vi kommer även prata ihop oss kring vilka möjligheter och farhågor som finns inom olika branscher.

Målgrupp

Kompetensfrågan berör alla arbetsgivare i Skaraborg och deltagare från alla branscher är välkomna. Konferensen är särskilt lämplig för dig inom fordonsindustrin och den tillverkande industrin samt personalchefer och näringslivschefer i kommunerna.

Konferensen är startskottet på Skaraborgs gemensamma arbete kring framtidens kompetensförsörjning. Arrangör är Skaraborgs kommunalförbund.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin