Maj 23

mAI: Fältrapportering av djur, från noshörning till landsbygd

Välkommen på en föreläsning där du får veta mer om hur Artificiell Intelligens (AI) har använts för fältrapportering av djur i Kenya, samt hur tekniken överförts till svenska förhållanden.

När: Tisdagen den 23 maj 2023, kl. 12:00–13:00
Var: Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b, Skövde

Digitalisering är en förutsättning för all teknik, så även AI. Men vem tar ansvar för digitaliseringen för yrkesgrupper som inte är vana vid teknik? Även tekniskt ovana personer kan använda avancerad teknik och AI, om man inför digitalisering på rätt sätt. Användarvänligt, kostnadseffektivt och med tydlig nytta från dag ett.

Under denna föreläsning kommer Fredrik Gustafsson, professor i sensorinformatik vid Linköpings universitet, berätta om hur han har drivit projektet Ngulia under 10 år. Syftet med projektet har varit att hjälpa kenyanska parkvakter i noshörningsreservatet Ngulia att förhindra tjuvskytte och övervaka djuren. Du kommer också få veta mer om vilka lärdomar som gjorts och hur resultatet från projektet nu även överförts till svenska landsbygden, med målet att få digital tillsyn av både betesdjur och rovdjur.

Praktisk information

Du kan välja att delta på plats i Business Lounge i Växthuset eller vara med digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan.

Om temamånaden

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. Denna föreläsning anordnas av Science Park Skövde, Agroväst och RISE via det gemensamma projektet SmartAgri.

Om SmartAgri

SmartAgri är en digital innovationshub för västsvenskt lantbruk som grundats av Agroväst, Skövde Science Park och RISE genom finansiering från Europeiska Regionalfonden Västsverige, Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. Genom samverkan erbjuds företag en bredd av kompetenser inom teknikutveckling, affärsutveckling och finansiering, samt en god förståelse för behoven och förutsättningarna inom svenskt lantbruk.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin