April 24

Så lyckas du med automation

Att investera i automation är en strategiskt viktig övervägning för många företag idag, oavsett storlek. Men vad är egentligen lämpligt att automatisera? När är rätt tidpunkt att göra det och – när kan man räkna hem affären? Under det här seminariet får du svar på dessa frågor och många fler.

Det kan finnas flera orsaker till varför företag väljer att automatisera, allt från förbättrad arbetsmiljö till kvalitet, effektivitet och som ett svar på den ökade kompetensbrist vi ser framgent inom industrin.

Oavsett anledning är det viktigt att välja rätt tidpunkt och att definiera vilka processer som bäst lämpar sig för automation. När det står klart vad som behöver göras, är det dags att skapa ett bra underlag eller en kravspecifikation. Du behöver sätta tydliga mål och krav samt ta hänsyn till dina specifika behov och förutsättningar.

Seminarium för dig som har planer på automation

Under det här seminariet får du både information och inspiration för automation. Det är för dig som är igång med en automationsinvestering, som funderar på att automatisera din produktion eller kanske är du bara nyfiken på att lära dig mer om möjligheterna. Erfarna föreläsare från PV Systems guidar dig igenom processen och du kommer att får svar på:

  • Varför automation?
  • När det är lämpligt för mindre företag att automatisera.
  • Vad behövs för underlag/information när du ska automatisera?
  • Knep för att lyckas!
  • Vanliga fallgropar, risker, hinder, utmaningar och möjligheter.
  • Tidplan – det här behöver du tänka på.

Tid: Onsdag 24 april, 8.30-10.30 (dropin med frukost från 8.00)
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde
Målgrupp: Alla intresserade av att automatisera. Vi riktar oss i huvudsak till teknik- och industriföretag i Skaraborg.

Program

Boka din plats


Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.  I projektet samverkar Science Park SkövdeHögskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.

Dela
twitter facebook linkedin