December 15

Seminarium och demonstration: CT-skanningutrustning

Vill du veta mer om möjligheterna med oförstörande provning, kvalitetssäkring och materialanalys med hjälp av CT-skanning? Välkommen till denna förmiddagsworkshop som har två olika delar; seminarium och demonstration.

När: Onsdagen den 15 december, kl. 09:30 – 12:00
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena (workshopdel) och digitalt (seminarium)
För dig: som är intresserad av omställningen kopplad till elektriska drivlinor och arbetar inom tillverkande industri, såväl fordonsindustri som annan industri.

CT-skannerutrustning i ASSAR Lab

ASSAR Lab är ett initiativ som möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden, i synnerhet kring området elektriska drivlinor. Från och med december 2021 ingår en CT-skannerutrustning i labbet.

– I CT-skannern kan man testa de flesta material, såväl organiska som icke-organiska. Här görs oförstörande provning, kvalitetssäkring och materialanalys, datortomografi och röntgen. Metoden kan komma till nytta inom den tillverkande industrin inom såväl gjutning som formning, bearbetning och sammanfogning, säger Kent Salomonsson vid Högskolan i Skövde.

Kunskapsutbyte kring lasersvetsutrustning

– Under eventet kommer vi att dela den kunskap och de erfarenheter från arbete som gjorts i ASSAR kring arbete med elektriska drivlinor, i synnerhet elmaskiner, som till exempel analys av svetsade kopparledningar som finns i elmaskinens stator. På ASSAR har vi använt en lasersvetsutrustning för att sammanfoga dessa kopparledningar, säger Kent Salomonsson.

På programmet

  • Inledning ASSAR (digitalt seminarium + fysiskt på plats i ASSAR)
  • Presentation CT-skanner och lasersvets (digitalt seminarium + fysiskt på plats i ASSAR)
  • Närliggande forskningsuppdrag (digitalt seminarium + fysiskt på plats i ASSAR)
  • Demonstration av CT-skanner (fysiskt på plats i ASSAR)

Du kan välja i anmälan hur du vill delta!


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Vi behöver din hjälp – ibland
När du som företagare deltar i en utvecklingsaktivitet hos oss ber vi dig ibland att skriva på ett intyg om försumbart stöd. Intyget innebär en liten insats från din sida men betyder väldigt mycket för oss. Med din hjälp kan Tillväxtverket säkra upp att företag inte nått EU-reglernas takbelopp för stöd. Detta rör endast små och medelstora företag. Du hittar mer information om försumbart stöd på IDC:s hemsida.

Dela
twitter facebook linkedin