Maj 11

Slutkonferens: Nästa Generations Drivlineproduktion

Om du vill veta mer om övergången till elektriska drivlinor, och vad du behöver göra för att hänga med – välkommen att delta i slutkonferensen för projektet Nästa generations drivlineproduktion.

När: Torsdagen den 11 maj, kl. 10:00 – 16:00
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b i Skövde eller online.
För dig: som vill veta mer om övergången till elektriska drivlinor.

Fordonsindustrin står mitt i ett teknikskifte mot elektriska drivlinor. En av de största utmaningarna för att förbli konkurrenskraftig i det snabba teknikskiftet är att kostnadseffektivt kunna ställa om befintlig produktion till tillverkning av nya drivlinor. Omställningen kräver förmåga till snabb och effektiv omställning av produktionen för att säkra produktion av de nya produkterna i Sverige.

Projektet Nästa Generations Drivlineproduktion, UDI steg 3 bygger förmåga till en effektiv och hållbar serieproduktion av elektriska drivlinor i Sverige, genom utveckling av både arbetssätt som tillverkningsteknik, och nu har det blivit dags för slutkonferens.

Labbverksamhet, serietillverkning och praktiska arbetssätt

Deltagare från alla projektparter kommer att finnas på plats på ASSAR Industial Innovation Arena och de kommer att ges möjligheten att presentera det som åstadkommits kopplat till omställningen. Det kommer även att finnas möjlighet att besöka ASSAR Labs på plats. Under slutkonferensen kommer du även få veta mer om olika arbetssätt som utvecklats, den labverksamhet som byggts upp i ASSAR Labs, den senaste utvecklingen inom serietillverkning och mycket mer. 

Framtid, visioner och nästa steg

Konferensen avslutas med en paneldiskussion med alla deltagare, den kommer att inriktningen framtid och visioner. Avslutningsvis kommer nästa steg i satsningen att presenteras.

Dagens program

Programmet uppdateras löpande.

09.30-10.00:     Drop-in, kaffe.
10.00-10.30       Introduktion: Lars Tööj, IDC.
10.30-12.00       Deltagande företag berättar om sin omställningresa och framtid.

 • Koenigsegg
 • Volvo GTO
 • Volvo Penta
 • Aurobay
 • Xylem
 • Volvo Cars

12.00-13.00        Lunch.

13.00-14.30       Forts. Deltagande företag berättar om sin omställningresa och framtid.

 • Dahren
 • AC Floby
 • Leax
 • Precomp
 • Surahammar
 • AFRY

14.30-15.00        Summering av dagen – nuläge och nästa steg. Lars Tööj, IDC.

15.00- 15.20        Kaffe.

15.20-16.00         Gemensam avslutning – konferensen avslutas med en summering och diskussion. 


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Projektet genomförs inom ramen för Vinnovas program för utmaningsdriven innovation (UDI-programmet) och är nu i sitt tredje steg. Projektet drivs av IDC West Sweden AB och partners är AFRYm Automotive Components Floby,  Dahréntråd, Högskolan i Skövde, Koenigsegg Automotive, Leax Group, Lunds tekniska högskola, Precomp Solutions, Powertrain Engineering Sweden AB, RISE IVF, Science Park Skövde, Surahammars Bruks, Tekniska Högskolan i Jönköping, Volvo Lastvagnar AB, Volvo Penta, Volvo Personvagnar, Xylem Water Solutions

Dela
twitter facebook linkedin