Juni 2

Slutkonferens: Om betalsystemet kraschar

Digitaliseringen går i en hisnande fart och medborgaren blir allt mer beroende av en fungerande infrastruktur. Vad händer i samhället om vårt betalsystem drabbas av en teknisk störning eller saboteras? Hör de spännande resultaten när ett forskningsprojekt från Högskolan i Skövde summeras!

När: 2 juni kl. 10:00 – 12:00
Var: Helt online

Om forskningen

Vad blir konsekvenserna av ett långvarigt avbrott i betalsystemen? Hur kan näringsliv, myndigheter och medborgare utveckla ett gemensamt agerande som dämpar eskalering och lindrar konsekvenser?

– Under projektets gång har vi utforskat vilka konsekvenser som uppstår vid ett långvarigt avbrott i betalsystemen, vilka åtgärder samhällsaktörerna kan ta och hur olika kombinationer av åtgärder påverkar händelseförloppet, säger Joeri van Laere, ansvarig för forskningsprojektet.

Simuleringsmiljö på turné

– För att få svar på våra frågor har projektet byggt en simuleringsmiljö i form av ett spel och bjudit in samhällsaktörer som fått spela spelet. I spelet drabbas ett fiktivt samhälle av en långvarig störning där kortbetalningar inte är möjliga under 10 dygn, säger Joeri.

De som medverkat på speldagarna har haft möjlighet att spela samma händelseförlopp flera gånger. När de valde olika åtgärder, eller implementerade åtgärder tidigare eller senare i förloppet, fick se se hur andra konsekvenser uppstod på grund av de val de gjort. På så sätt har de tillsammans utforskat många olika sätt att lösa samma störning. Totalt har det anordnats 21 speldagar i 16 län.

Varmt välkommen att ta del av resultaten!

Program slutkonferens

10:00-12:00

  • Sammanfattning av projektet inklusive en enklare demonstration av spelet.
  • Paneldebatt där ni som besökare kan bidra med hjälp av mentimeter.
  • Frågor från publiken.
  • Tack för idag.
Dela
twitter facebook linkedin