Januari 16

Studenter presenterar: Virtual Commissioning-projekt

Onsdagen den 16 januari presenterar studenter från kursen Industriell styrteknik vid Högskolan i Skövde sina projekt i Virtual Commissioning (virtuell driftsättning). Projekten har gått från offertförfrågan till ett genomförande av en virtuell FAT (en provkörning under produktionsliknande förhållanden) på bara 8 veckor.

Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B Skövde.
När: Onsdagen den 16 januari, 10:00 – 12:00.

Studenternas projekt har blivit möjliga med hjälp av en digital modell som studenterna har byggt själva under bara några månaders tid, under tiden som de lärt sig PLC-programmering och robotteknik.

Ingenjörer för framtiden

Projekten är genomförda som grupparbeten och presentationerna kommer att ta runt 60 minuter med 6 grupper och 10 minuter per grupp. Efter presentationerna finns möjlighet att prata med studenterna och ställa frågor kring deras projekt. Presentationerna sker i syfte att visa hur Högskolan förbereder ingenjörer för framtiden och Virtual Commissioning-tekniken samt för att visa att det är inte är komplicerat att jobba med digitala modeller. Lärare för kursen är Mikel Ayani, adjunkt för automatiseringsteknik vid Högskolan i Skövde.

Presentationerna är öppna för allmänheten. Välkomna!

Dela
twitter facebook linkedin