Februari 27

Tekniksnack #3: Net Zero som drivkraft för innovation

Under den här förmiddagen utforskar vi möjligheterna med en grön omställning.

Samhället, liksom företag och organisationer, står inför stora utmaningar, men också möjligheter, kopplat till den omställningen som krävs för att gå mot en mer hållbar ekonomi och tillväxt. Ord som Net Zero, CO2-ekvivalenter, GHG-protokoll och hållbarhet förekommer frekvent när det pratas grön omställning.

Tekniksnack #3 ägnar därför en förmiddag på ASSAR för att reda ut begreppen, inspirera kring hur andra arbetar med omställningsfrågor och hållbarhet liksom att dessa aspekter går att kombinera ihop med goda affärer. Eventet kommer även att livsstreamas till Science Park Skövdes noder i Falköping och Lidköping.

Tid: Tisdag 27 februari, 2023. Kl (drop-in från 8.30) 9-12
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde samt livestreaming.
Eventet kommer även att livestreamas till Science Park Skövdes noder B6 Cowork i Falköping och Bahnhof Cowork i Lidköping.

Boka din plats

Sista dag för anmälan är fredag 23 februari.

Inspiratörer och agenda

Agendan kommer att uppdateras ytterligare inom kort.

8:30-9.00 Check-in och nätverkande över kaffe och frukostmacka

Kort om konceptet Tekniksnack innan moderator Ulf Nyhlén inleder förmiddagen och presenterar hållpunkterna:

 • Net Zero by 2050 – Goda affärer på en planet i balans
  Helena Söderqvist Och Alexander Helldal från 2050 inleder genom att belysa temat utifrån perspektiv såsom; Behov av omställning, principer och komponenter kopplat till Net Zero, även kallat nollutsläpp.
 • Aurobays journey to Net Zero
  Aurobay berättar om hur de tar sig an utmaningen för att nå Net Zero.
 • Klimatberäkning – en introduktion för SME företag
  Maria Hellström från RISE berättar om hur man gör en klimatberäkning enligt Greenhouse gas protocol, även kallat GHG-protokollet.
 • Kommande funktionalitet för hållbar produktionsoptimering med hjälp av flödessimulering
  Marcus Frantzen från Evoma AB berättar om bolagets arbete gällande hållbarhet och varför man utvecklar sin mjukvara med funktioner inom bland annat energi och sustainability. Åhörarna ges också en kort demo i mjukvaran på ett ”proof of concept”.
 • Vilka möjligheter finns det för företag att få stöd i sin omställning
  IDC berättar om de projekt som finns för att stödja företagens omställningsarbete

Ulf Nyhlén sammanfattar och reflekterar över dagens inspel samt bjuder in till ett Tekniksnack tillsammans med talare och deltagare.

Om Tekniksnack

Tekniksnack arrangeras av Science Park Skövde och IDC West Sweden  och handlar om att sprida goda exempel från Skaraborg, men också att lära och inspireras av varandra samt knyta nya kontakter. Vi vill skapa en plats där vi lyfter projekt och samarbeten från närområdet, av och med lokala aktörer, i syfte att hitta samarbeten och synergier mellan industri- och techbolag. Forumet arrangeras två gånger om året. Vid varje tillfälle lägger vi fokus på ett speciellt område eller case.

Om du vill veta mer
Hör av dig till Gustaf eller Tobias om du vill veta mer.


Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.  I projektet samverkar Science Park Skövde, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.

Dela
twitter facebook linkedin