Maj 5

Teknikworkshop: Digitaliseringsmognad

Digitaliseringen skapar nya möjligheter för att effektivt kunna samla in, hantera, och dela data, information, och kunskap. Att förstå den egna digitaliseringsmognaden är ett kraftfullt verktyg för att veta var man befinner sig och vart man är på väg i sin digitaliseringsresa.

När: Torsdag 5 maj, kl. 09.00-12.00
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: Senast 2 maj 2022, begränsat antal platser.

Om workshoppen

Denna teknikworkshop går igenom den tyska modellen Industrie 4.0 Maturity Index, som används för att kartlägga digitaliseringsmognad. Ni får en fördjupad insikt i digitaliseringens möjligheter och förståelse för hur ökad digitaliseringsmognad ger nya förmågor att hantera information effektivt.

OBS! Vi önskar att ni är minst två deltagare per företag för att få ut det mesta möjliga av kursen.

För vem?

Den här Teknikworkshoppen riktar sig till er som påbörjat en digitaliseringsresa, men vill få en bättre förståelse och överblick för era digitala förmågor. Under denna teknikworkshop använder vi Industrie 4.0 Maturity Index och deltagarna gör en självvärdering för att få en inblick och första analys av den egna digitaliseringsmognaden. Detta kan ligga till grund för en digitaliseringsstrategi för att kunna prioritera, starta, och driva aktiviteter som ökar digitaliseringen.

En bra start på ditt företags digitala resa

Marie Brehag von Haugwitz och Marie Hult, industriutvecklare på IDC och delprojektledare för Digiresan 2.0 medverkar i teknikworkshoppen.

– Det är viktigt att företagen börjar få förståelse för sin egen digitala mognad, för att kunna utvecklas till det företag de vill vara imorgon. Digitalisering driver utvecklingen framåt och mycket börjar med att förstå vart man som företag själv befinner sig på mognadstrappan. Den här teknikworkshoppen är en bra start för företagets digitala resa som kanske fortsätter i Digiresan 2.0, säger Marie och Marie.

Workshopledare

Dan Li, forskare och doktor i produktionssystem, vid Chalmers tekniska högskola.
Martin Friis, Magnus Mörstam: Teknikföretagen, P2030.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

 

Dela
twitter facebook linkedin