Oktober 6

Teknikworkshop: Så kan du öka värdet på dina affärer

Vill du stärka din förnyelseförmåga och innovationskraft och öka värdet på dina affärer? Välkommen på en digital teknikworkshop med fokus på tjänstefiering.

Det handlar inte längre bara om att sälja den billigast, bästa eller snabbaste produkten – det handlar om att få ett annat sätt att tänka för att skapa ett ökat värde. Under den här workshopen kommer vi stärka vår förnyelseförmåga genom att tänka mer utifrån och in. Du kommer bland annat få tillgång till Tjänstefieringsguiden som innehåller många värdefulla verktyg.

Praktisk information

Tid: onsdag 6 oktober kl. 9.00 – 12.00, 2021.
Plats: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen.
Målgrupp: Alla intresserade, kostnadsfritt men kräver anmälan.
Anmälan: Senast 30 september, 2021.

Öka värdet av ditt erbjudande

Det behövs ett nytt perspektiv, att utgå ifrån ett äkta kundfokus i utveckling av era erbjudanden – tjänstelogik. För att öka värdet för kund av just ditt erbjudande behövs kombinationer av varor, tjänster och affärsmodeller. Idag levererar du kvalificerade produkter till dina kunder- men vad är det faktiska värdet för kunden av det du levererar? Eller framförallt, skulle kunna leverera? Är det bara produkten eller är det kompetens, erfarenhet, kunnande, logistik eller projektledningen som är det egentliga värdet? Tar ni betalt för det värde ni faktiskt levererar?

Tjänstefiering ökar möjligheten att arbeta mer hållbart

Tjänstefiering är omställningen mot och processen för att utifrån tjänstelogik skapa erbjudanden med en balans mellan varor, tjänster och affärsmodeller som på bästa sätt stödjer kundernas värdeskapande processer. Kanske ska kunden inte ens köpa varor av er, de kanske ska hyra dem? Tjänstefiering ger ofta möjlighet att arbeta mer hållbart och kan vara en drivkraft för rätt digitalisering.Genom att tydliggöra, systematisera och utveckla de tjänster som din  verksamhet redan idag utför i samband med produkten, kan din affärsmodell och lönsamhet också förbättras.

Kursledare är RISEs mycket uppskattade Barbro Lagerholm. Hon ger dig kunskapen och verktyg för att utveckla din affärsmodell, öka kundvärdet o göra lönsamma affärer.

Agenda

9.00 Incheckning
9.05 Välkomna, Presentation av deltagarna och agenda.
9.20 Introduktion av tjänstefiering och tjänstelogik.
Diskussion kring tjänstefiering och tjänstelogik.
– Prova på, del 1: Rita er kedja & reflektion.
– Prova på del 2: lära känna kundens värdeskapande & reflektion.
Identifiera egna potentiella projekt för tjänstefiering.
11.45 Summering av reflektioner och nästa steg, utvärdering.
12.00 Avslutning.

Varmt välkomna!

Öppna PDF med mer information

Dela
twitter facebook linkedin