December 5

Trådlös kraftöverföring för elektriska fordon

Äger du en elbil och vill ladda den utan att koppla in en labbkabel? Eller varför inte ladda bilen medan du kör? Detta är möjligt med trådlös kraftöverföring, där kraften överförs i luften genom ett magnetfält, så kallad induktiv överföring. Den här tekniken finns och nu kommer en av världens främsta experter till Skövde och ASSAR.

Dr. Bagheri har lång erfarenhet inom elektroteknik med inriktning på energi, kraftsystem och högspänningsteknik. Han är utbildad vid University of New South Wales (UNSW) i Sydney, Australien och har samarbetet bland andra med Electric Machinery and Drive Laboratories vid National University of Singapore (NUS) och Rolls-Royce Pte. Ltd. i Singapore.

För närvarande är han biträdande professor och leder avdelningen för data och elektroteknik vid Nazarbayev University i Astana, Kazakstan. Föreläsningen kommer att hållas på engelska och det finns möjlighet att ställa frågor i anslutning till föreläsningen.

Tid: Tisdag 5 december 2023, kl. 13-14
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena och online
Språk: Engelska
Målgrupp: Öppen för alla som är intresserade

BOKA DIN PLATS

För mer information kontakta:
Mostafa Kermani,  mostafa.kermani@his.se


Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Shiftlabs.
This project has received funding from the European Union’s Digital Europe Programme under grant agreement No 101083691.

Dela
twitter facebook linkedin