Maj 5

Träff med nätverket för en jämställd teknik- och industribransch

Under den här nätverksträffen får vi lyssna till Jenny Brusk, lektor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde och hållbarhetsansvarig på Science Park Skövde.

När: Onsdagen den 5 maj, kl. 13.00-15.00.
Var: Online.
För dig: som är intresserad av att vara med och skapa en inkluderande teknik- och industribransch. Näringsliv med fokus på teknik och tillverkning, representanter från grundskola, gymnasium, högskola samt studenter.

Om föreläsaren

Jenny Brusk är grundare och koordinator för DONNA vid Högskolan i Skövde, ett nätverk som arbetar för att göra spelutbildning och spelbranschen mer jämställd. Jenny berättar på denna nätverksträff om sitt arbete, arbetet med DONNA, varför den här typen av arbete/nätverk behövs. Erfarenheter, tips och resultat.

Innehåll

  • Kort intro och välkommen
  • Inspirationsföreläsning med Jenny Brusk
  • Workshopdel i breakout-rooms kopplade till Jennys föreläsning
  • Återsamling, diskussioner, avrundning

Praktisk information

Du kommer att få instruktioner om hur du ansluter till mötet ett par timmar innan mötet sätter igång. Informationen mejlas ut till den adress du anger i din bokning. Du behöver ha uppkoppling till internet, kamera och mikrofon, resten ordnar vi med.

Om nätverket för en jämställd teknik- och industribransch

Syftet med nätverket är att skapa en industri- och teknikbransch som bidrar till social hållbarhet och attraherar alla oavsett kön. Nätverket arrangerar träffar, seminarium och workshops ett par gånger per år.

Bakom nätverket står IDC och ASSAR i samverkan med EDCSEklunds bildelslagerTeknikcollegeVolvo GTO samt studenter från Högskolan i Skövde.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin