Februari 25

Träff med nätverket för en jämställd teknik- och industribransch

Under den här nätverksträffen får vi lyssna till Åsa Grehn, HR-generalist på CEJN i Skövde, som berättar om hur de jobbar för att skapa en attraktiv och inkluderande arbetsplats – för alla.

Åsa Grehn kommer att berätta hur CEJN jobbar med kommande generationer och för att inspirera yngre till att vilja jobba inom industrin samt hur de arbetar med sin personal idag för att tillsammans skapa en inkluderande arbetsplats.

När: Torsdagen den 25 februari kl. 13.00-15.00.
Var: Online.
För vem: Alla intresserade av att vara med och skapa en inkluderande teknik- och industribransch. Näringsliv med fokus på teknik och tillverkning, representanter från grundskola, gymnasium, högskola samt studenter.

Efter Åsas presentation kör vi en workshop i smågrupper med diskussion utifrån frågorna nedan:

  • Vad är en inkluderande miljö?
  • Hur kan icke inkluderande uppmärksammas? Vems ansvar är det att uppmärksamma?
  • Tips eller erfarenheter när det blivit uppmärksammat?
  • Fysiska förändringar i miljön för att göra det mer inkluderande? Tips/erfarenheter. Både bra och mindre bra.
  • Är er arbetsplats eller lärmiljö inkluderande idag?

Fundera gärna i förväg och dela med er av era tankar, exempel, tips och erfarenheter.

Praktisk information

Du kommer att få instruktioner om hur du ansluter till mötet ett par timmar innan mötet sätter igång. Informationen mejlas ut till den adress du anger i din bokning. Du behöver ha uppkoppling till internet, kamera och mikrofon, resten ordnar vi med.


Om nätverket för en jämställd teknik- och industribransch

Syftet med nätverket är att skapa en industri- och teknikbransch som bidrar till social hållbarhet och attraherar alla oavsett kön. Nätverket arrangerar träffar, seminarium och workshops ett par gånger per år.

Bakom nätverket står IDC och ASSAR i samverkan med EDCS, Eklunds bildelslager, Teknikcollege, Volvo GTO samt studenter från Högskolan i Skövde.

 

 

Dela
twitter facebook linkedin