September 17

Träff med robotnätverket

Den 17 september är det dags för nästa träff med robotnätverket. Nätverket med fokus på samarbetsrobotar och automation.

När: Torsdagen den 17 september, klockan 14-16.

Nätverket har som mål att kunna identifiera framtida utmaningar och utbildningsbehov inom automation och robotteknik. Syftet är att driva på forskning, utveckling, tillämpning av ny teknik och dela kunskap inom området för att stärka konkurrenskraften hos enskilda aktörer och svensk industri som helhet. Nätverksträffar varvas med seminarier och workshops, vissa aktiviteter samkörs med andra aktörer.

Tanja Lundberg, projektledare för ASSAR och Tobias Björck, koordinator och sammankallande för robotnätverket.

— Alla som är nyfikna på nästa generations robotar är välkomna att vända sig till nätverket. Deltagarna jobbar bland annat som produktionstekniker, underhållstekniker eller operatörer. På ASSAR finns flera kollaborativa robotar att se och testa och här finns människor att prata med som jobbar med detta dagligen, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR och sammankallande för Robotnätverket.

— Det är få nätverk som är så konkreta som Robotnätverket, vi får se praktiska exempel, pratar säkerhet, tolkning av standarder och provar saker. Ett deltagande innebär inte bara att man är med och sätter innehållet.  Man är även med och påverkar utvecklingen av automation genom den forskning som bedrivs.

Höstens första träff med Robotnätverket sker torsdagen den 17 september. Mer information kommer inom kort, säkra din plats idag!

Dela
twitter facebook linkedin