November 26

Träff med robotnätverket

Den 26 november är det dags för nästa träff med robotnätverket. Temat för träffen är kollaborativa robotar och flexibel automation.

När: 26 november kl. 13:00 – 16:00
Var: Online, ett helt digitalt event.

Innehåll denna träff

  • Kollaborativa robotar och flexibel automation
  • Case  och presentationer från våra verksamheter och nätverksdeltagande företag; Robotlyftet och demonstration från pågående utvecklingsprojekt på ASSAR.
  • Uppföljning från föregående nätverksträff då temat var ”Robotikstandard och säkerhet”

Om robotnätverket

Nätverket har som mål att kunna identifiera framtida utmaningar och utbildningsbehov inom automation och robotteknik. Syftet är att driva på forskning, utveckling, tillämpning av ny teknik och dela kunskap inom området för att stärka konkurrenskraften hos enskilda aktörer och svensk industri som helhet. Nätverksträffar varvas med seminarier och workshops, vissa aktiviteter samkörs med andra aktörer.

— Alla som är nyfikna på nästa generations robotar är välkomna att vända sig till nätverket. Deltagarna jobbar bland annat som produktionstekniker, underhållstekniker eller operatörer. På ASSAR finns flera kollaborativa robotar att se och testa och här finns människor att prata med som jobbar med detta dagligen, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR och sammankallande för Robotnätverket.

 

— Det är få nätverk som är så konkreta som robotnätverket, vi får se praktiska exempel, pratar säkerhet, tolkning av standarder och provar saker. Ett deltagande innebär inte bara att man är med och sätter innehållet.  Man är även med och påverkar utvecklingen av automation genom den forskning som bedrivs, säger Tobias Björck.

Anmälan är stängd!

Dela
twitter facebook linkedin