Februari 20

Träff med robotnätverket

Den 20 februari är det dags för nästa träff med ASSARs robotnätverk. Temat för träffen är Robot Awareness med bland annat en presentation av forskningsprojektet SYMBIO-TIC med fokus på människa-robot-samarbete, automation och ergonomi.

Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde
När: Onsdagen den 20 februari, 14:00-16:00

Innehåll nätverksträff

  • Eric Billing, forskare vid Högskolan i Skövde: Hur skapar vi verkligt samarbete med robotar? Vad händer när vi plockat bort säkerhetslösningar och staket?
  • Jessica Lindblom, forskare vid Högskolan i Skövde: Hur kan vi utvärdera tillit och säkerhet av våra robotar? samt presentation av det nya magister/master inom Human-Robot Interaction, världsunikt och enda i sitt slag.

Om nätverket

Det här nätverket drivs av ASSAR Industrial Innovation Arena och har som mål att kunna identifiera framtida utmaningar och utbildningsbehov inom automation och robotteknik. Syftet är att driva på forskning, utveckling, tillämpning av ny teknik och dela kunskap inom området för att stärka konkurrenskraften hos enskilda aktörer och svensk industri som helhet. Nätverksträffar kommer varvas med seminarium och workshops, vissa aktiviteter kommer samköras med andra aktörer. Målgrupp för nätverket är i första hand teknik- och tillverkningsföretag i Skaraborg.

För mer information, kontakta koordinator Tobias Björck.

Vi bjuder på fika!

Dela
twitter facebook linkedin