Oktober 22

VERA ROADSHOW

Under 2019 arrangeras VERA ROADSHOW på tolv högskolor och universitet med tekniska utbildningar i Sverige. Bakom initiativet som ska inspirera fler kvinnor till att bli ingenjörer, står Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen.

När: 22 oktober kl. 17:00 – 19:00 (vi bjuder på dryck och tilltugg)
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde
(Samma hus som Balthazar Science Center, en trappa upp)

Vera Roadshow

Varför är så få kvinnor ingenjörer och varför säger så många flickor att de tycker teknik är ointressant? Har de tillräcklig kunskap om vad en ingenjör gör på jobbet? Påverkar gamla stereotyper fortfarande synen på vad flickor och pojkar ska vara intresserade av och styr bort flickor från teknik? Med fakta och exempel försöker vi tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Teknikföretagen besvara några av ovanstående frågor och uppmuntra fler flickor och kvinnor att intressera sig för och söka sig till teknisk utbildning.

Med VERA ROADSHOW uppmärksammar vi jämställd kompetensförsörjning och inspireras av Vera Sandberg, Sveriges första kvinnliga ingenjör som studerade vid Chalmers som ensam kvinna bland 500 studenter och utexaminerades 1917.

Vem är det här evenemanget för?

Den här kvällen är till för elever på gymnasiet, Högskolans ingenjörsstudenter, lärare, teknikinspiratörer, politiker och beslutsfattare i näringslivet som vill få inspiration, fakta och exempel på hur vi får fler kvinnliga ingenjörer i Sverige.

Program

17:00                 Mingel och tilltugg
17.30                 Välkommen! (Peter Thorvald, HiS och Tanja Lundberg, ASSAR/IDC)
17:40                 IVA presenterar sitt material
18:00                 4 skvinnliga ingenjörer och inspiratörer berättar om sin resa: Tanja Lundberg (Projektledare ASSAR/IDC), Anna Syberfeldt (Professor, HiS), Lina Olsson (Produktutvecklare, Furhoffs), Caroline Schander (Manufacturing Engineer, Volvo Cars)
18:30                 Panelsamtal (Moderator dekan Anne Persson, Högskolan i Skövde)
19:00                 Avslut och möjlighet till mingel en timma framöver

Arrangörer: Högskolan i Skövde och ASSAR Industrial Innovation Arena

Dela
twitter facebook linkedin