Maj 28
IDC Skövde

Webbsänt: Produktionstekniska dagen 2020

Årets Produktionstekniska dag ställer om till webbsänt event. Här uppdaterar vi löpande information kring agenda och tider. Eventet kommer att genomföras under förmiddagen torsdagen den 28 maj.


Torsdagen den 28 maj hålls årets Produktionstekniska dag. Tema är ”Få det att hända med strategi och produktionsteknik”. Välkommen att ta del av den senaste forskningen, ny teknik och inspirerande föreläsningar.

Produktionstekniska dagen arrangeras sedan mer än 10 år tillbaka av IDC West Sweden AB genom produktionstekniska nätverket i samarbete med bland annat Högskolan i Skövde. I år bjuder dagen på en hel rad spännande föreläsningar, information och gott om inspiration. Syftet är att mötas för att ta del av den senaste forskningen, nyheter i regionen, ny teknik och inspirerande föreläsningar. I år kommer det bjudas på bland annat resultat från forskningsprojekt som bedrivs i ASSAR-miljön och goda exempel från tillverkande industriverksamhet i Skaraborg.

När: Torsdagen den 28 maj, 8:00 – 12:30
Var: Webbsänt
Målgrupp: Alla intresserade av produktionsteknik

Programmet i korthet

  • Kairos Future – Med framtiden i sikte, innovation för 2020-talet.
  • Vad händer i regionen och i omvärlden?
  • Presentation av Projekt Vision 2030.
  • Från affärsplan till action. Skandia Elevator  – Jerry Olsson & Jonas Larsson.
  • Strategiutveckling till colaborativ svetsrobot. AB Furhoffs Rostfria – Björn Furhoff.
  • Framtidens behov och utmaning, Rekonfigurerbarhet och Agilitet. Björn Fagerström, Jönköpings Universitet/ EIT Manufacturing North.
  • Demonstratorer i ASSAR-miljön – forskning i praktiken.
  • Utbildningar inom Expertkompetens och hur kan företag intressera sig för forskning och delta i projekt som WISER? Högskolan i Skövde.
  • Vinnare kommer att utses: Årets produktionstekniker och årets produktionstekniska student.

Här hittar du agendan i sin helhet

Anmälan

Agendan för Produktionstekniska dagen uppdateras löpande. Sista anmälningsdag är onsdagen den 27 maj. Boka din plats så återkommer vi med en länk till webbsändningen.


Kairos Future föreläser

Det är nu klart att Kairos Future  kommer föreläsa under årets Produktionstekniska dag. Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag och organisationer att förstå och forma sin framtid. Tema på föreläsningen är Omvärld och Innovation och föreläser gör Mats Lindgren, grundare och VD för Kairos Future.

Om föreläsaren

Mats är grundare och VD av Kairos Future. Han har en mycket lång erfarenhet som forskare och konsult inom lednings- och strategifrågor och framtidsfrågor. Han har publicerat ett dussintal böcker och hållit flera tusen internationella föreläsningar. Mats har en doktorsgrad i Business Administration från Henley Management College/Brunel University i England och mastersexamina i teknisk fysik från KTH och human services från USA. Doktorsavhandlingen handlade om strategirelaterade framgångsfaktorer i turbulenta affärsmiljöer och baserades på en internationell undersökning. Mats är också certifierad managementkonsult och styrelseledamot i SMK, managementkonsulternas branschorganisation.


Högskolan i Skövde

Under PT-dagen får du möjlighet att bekanta dig mer i vad Högskolan i Skövde erbjuder industrin i Skaraborg. Bland annat kommer studenter från Högskolan visa smakprov från sina ex-jobb och vi får höra mer om utbildningar och kommande forskningsprojekt anpassade för industrin. Produktionen blir alltmer komplex och industrin har ett stort utvecklingsbehov som följd av att kraven på digitalisering, hållbarhet och kompetens ökar. Tehseen Aslam är Lektor i automatiseringsteknik och kommer berätta mer om de utbildningar som ingår i ”Den virtuella fabriken” samt kommande kurser för yrkesverksamma. Under år 2021-2024 kommer Högskolan i Skövde att utveckla och erbjuda fler kurser för yrkesverksamma tillsammans med industrin. Under PT-dagen får vi även veta mer om projekt WISER som kommer erbjuda kurser inom bland annat simulering och optimering, robotik och människan i produktion.


Nominera en värdig vinnare till

  • Årets produktionstekniker

Under Produktionstekniska dagen delas pris ut till  Årets produktionstekniker. En jury kommer att utse en vinnare, det är du som nominerar någon du tycker är värd prissumman på 10 000:-.

Gör din nominering

Dela
twitter facebook linkedin