April 28

Workshop: Få en produkt att bli cirkulär

Välkommen till en workshop där du går från teori till praktik. Utmaningen blir att jobba i case där en linjär produkt ska bli cirkulär.

Circular Hub bjuder in till en workshop där du får med dig kunskap om cirkulär ekonomi, tankesätt, steg och möjligheter kopplat till produkten utifrån olika cirkulära perspektiv så som; livslängd, cirkulära designstrategier, återanvändning och spårbarhet. Du kommer arbeta i grupp utifrån ett givet case. Efter workshopen får du med dig lösningar och tankesätt från de andra grupperna. Dagen ger dig nya konkreta tankesätt att ta med dig hem till din egen verksamhet.

Observera! Det är inte produkten i sig som är viktig i denna workshop utan det cirkulära systemet och vad som krävs för att skapa en cirkulär produkt.

När Onsdagen den 28 april, kl 08:45-12:00.
Var: Digitalt via ZOOM.
För vem: Workshopen vänder sig till dig som är eller blir medlem i Circular Hub och som är intresserade av att skapa cirkulära produkter. Circular Hub vänder sig i första hand till företag inom mode, textil-, möbel-, och inredningsbranschen. Är du inte medlem ännu? Teckna ett kostnadsfritt medlemsskap här

Sista anmälningsdag: Söndagen den 25 april.

Workshopledare

Workshopledare och expert inom cirkulär ekonomi är Christian Bergman, industriutvecklare innovation vid IDC och Material Connexion Skövde – den skandinaviska noden för ett av världens största materialbibliotek. I Skövde finns cirka 2700 avancerade, innovativa och hållbara material och tillverkningstekniker. Material ConneXion Skövde hittar du i nära anslutning till ASSAR Industrial Innovation Arena.

Christian Bergman.


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela
twitter facebook linkedin