Februari 28

Workshop om klimatberäkning för specialsnickerier

Som en fortsättning i att börja ta sig an ämnen som cirkulär design och produktpass bjuder vi in värdekedjan för specialsnickerier till en workshop-serie, där det andra tillfället behandlar ämnet klimatberäkning.

Vad krävs för att leva upp till hållbarhetskraven i en bransch med korta ledtider och med stor variation i både design och materialval? Workshopserien består av tre tillfällen; cirkulär design, klimatberäkning och produktpass.

Workshopen leds vid detta tillfälle av Åsa Sund och Emma Weilefors på Greengoat som hjälper företag och organisationer att få syn på sin roll i helheten och göra vad de kan för att bli mer hållbara i alla tre hållbarhetsaspekter. De kommer inte med pekpinnar eller omfattande Powerpointpresentationer. I stället tror de på att höja kunskapen ett snäpp, skruva lite på processerna, locka fram innovationerna och lyfta det som organisationen gör bra redan idag. Det ger mersmak. För hållbarhet är lönsamt.

Tid: Onsdag 28 februari, 8-12
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde

Boka din plats

Sista dag för anmälan är torsdagen den 15 februari.

Agendan för dagen:

  • Introduktion klimatfrågan samt gällande och kommande lagstiftning
  • Introduktion till Greenhouse gas Protocol (GHG-protokollet)
  • Metodiken för identifiering och beräkning av klimatavtrycket enligt GHG-protokollet
  • Introduktion till Livscykelanalyser (LCA) och Miljövarudeklarationer (EPD)
  • Science Based Targets

Hör av dig till Victoria Korth om du vill veta mer:  0500-502518


Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.  I projektet samverkar Science Park SkövdeHögskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.

Dela
twitter facebook linkedin