April 20
Hand vid dator och 3D-skrivare.

Workshop-serie: Öka informationssäkerheten i din verksamhet

Den här workshop-serien är grundläggande och riktar sig till dig som vill komma igång med att öka informationssäkerheten i din verksamhet. Du behöver inga förkunskaper och du kommer att lära dig verktyg som hjälper dig på vägen till ökad informationssäkerhet.

När: Tisdagarna 23 februari, 23 mars och 20 april kl. 10 – 12 varje tillfälle.
Var: Online.
För vem: Små och medelstora företag som vill öka informationssäkerheten i sin verksamhet.

Ökad informationssäkerhet med enkla medel

– Enkelt kan man säga att det handlar om att öka sin informationssäkerhet med så liten ansträngning som möjligt. Vi brukar jämföra det med att du inte behöver köpa ett larm för två miljoner för att skydda en banan, och lite samma sak är det med informationssäkerhet – med väldigt enkla medel kan du göra mycket för att öka informationssäkerheten, säger Joakim Kävrestad, adjunkt informationsteknologi på Högskolan i Skövde.

Workshop-serie på tre tillfällen

– I workshop nummer ett kommer vi fokusera på vad du har som är värt att skydda, det vill säga dina informationstillgångar, i steg två kommer vi att kika på riskanalys för att se vad som kan hända just hos dig – och slutligen i del tre kommer du att få verktyg för ett säkrare beteende i verksamheten och hur ni kan kommunicera ut förbättringarna till alla medarbetare, säger Marcus Nohlberg, lektor i datavetenskap på Högskolan i Skövde.

Upplägg

23 februari kl. 10 – 12, Workshop 1
Vad har vi att skydda? Hitta informationstillgångarna i just din verksamhet.

23 mars kl. 10 – 12, Workshop 2
Vem kan vilja oss illa? Vad kan hända? Vi gör en riskanalys av din verksamhet.

20 april kl. 10 – 12, Workshop 3
Hur får vi ett säkrare beteende i verksamheten och hos våra medarbetare? Konkreta verktyg.

Praktisk information

Under workshop-tillfällena kommer deltagarna att få en kortare inledande föreläsning, men sedan handlar det mycket om att enkelt och konkret arbeta utifrån sin egen verksamhet tillsammans med workshop-ledarna som stöd. Mellan tillfällena får man ”light-uppgifter” att ta med tillbaka till nästa gång. Vid anmälan blir du automatiskt anmäld till alla tre träffar.

För mer information eller frågor, kontakta:

Marcus Nohlberg, lektor i datavetenskap, marcus.nohlberg@his.se, 0500-448270
Joakim Kävrestad, adjunkt informationsteknologi, joakim.kavrestad@his.se, 0500-448372

Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.
Dela
twitter facebook linkedin