ASSAR inspirerade fransk delegation

En fransk delegation från regionen Lyon och representanter från bolag som Volvo, Bosch, Renault och forskningsinstitutet INSA Lyon (Institut National des Sciences Appliquées) har besökt ASSAR, som en del av en läroresa på temat Industri 4.0.

Thomas Lezama, Director Research & Technology Development på Volvo Group Trucks Operations, var huvudvärd för besöket:
– Delegationen är här för att hämta inspiration ur ASSAR och för att kunna skapa en liknande industriell innovationsmiljö i Lyon. Volvo GTO finns ju med både i Skövde och i Lyon, vilket känns väldigt roligt. Syftet med besöket här är dela att dela våra goda erfarenheter. ASSAR är en fantastisk miljö, med väldigt gott samarbetsklimat, vilket känns viktigt att lyfta fram. Besökarna här idag får gå runt och känna och testa och får med sig en positiv känsla för möjligheterna som finns i miljöer som ASSAR. I förlängningen hoppas vi på ett nära samarbete mellan den franska och svenska arenan.

Marie-Christine Baietto, forskningschef på INSA (Institut National des Sciences Appliquées de Lyon) testade VR-glasögon.

En av besökarna, Caroline Felix från La Ruche Industrielle i Lyon, berättade hur viktigt besöket var för uppbyggnaden av en industriell innovationsmiljö i Lyon och att man ville veta mer om alla delar av verksamheten. Allt från forskning till inkubatorverksamhet. Efter besöket på ASSAR fortsatte gruppen vidare till en presentation av inkubatorverksamheten vid Gothia Science Park.

Martin Birtic presenterade delar av Högskolans forskning för den franska delegationen.

ASSAR som internationell förebild

– Det känns jätteroligt att kunna ta emot den här typen av besök här på ASSAR och att arenan ses som en förebild internationellt. Idag visar vi upp den forskning, samverkan och innovationsutveckling som vi bedriver här och hoppas kunna inspirera våra  internationella besökare att skapa liknande samverkansplattformar på hemmaplan, säger Anna Syberfeldt, professor vid Högskolan i Skövde och forskningsledare på ASSAR.

Under besöket fick delegationen en presentation av Anne Persson, dekan vid Högskolan i Skövde och Mattias Strand vid Högskolan i Skövde. Därefter följde presentationer av den forskning som bedrivs på Högskolan i Skövde och en rundtur på ASSAR med smakprov via demonstratorerna på den forskning som bedrivs på Högskolan och inom ramen för ASSAR.

Professor Dan Högberg med team presenterade sin forskning för besökarna.

Céline Buffet-Eymard, Bertrand Felix och Caroline Fenix från La Ruche Industrielle i Lyon.

Dela nyheten
twitter facebook linkedin