Brodit jobbar smart med utveckling

Under pandemin erbjuder ASSAR helt digitala industrifrukostar som riktar sig till tillverkande företag och teknikbolag i olika delar av Skaraborg. Den 10 februari var det dags för fokus på företagen i Hjo, Tibro och Karlsborg, och då presenterade Karlsborgs-företaget Brodit sin framgångsresa med en ökad omsättning på 25 procent under pandemiåret 2020.

Under de digitala industrifrukostar som ASSAR erbjuder till företag i olika delar av Skaraborg berättar man mer om vad ASSAR erbjuder företagen rent konkret.

Konkreta verktygs och framgångar

– Under de här industrifrukostarna får företagen flera konkreta verktyg med sig hem och de får även veta mer om vad det finns för andra möjligheter för personer och medarbetare att utvecklas med stöd av ASSAR. Men något av det bästa med industrifrukostarna är de konkreta framgångsexemplen från företagen på orten, eller att de berättar hur just de löst en visst utmaning eller lyckats med ett problem som de haft i sin produktion, säger Tanja Lundberg, projektledare för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Brodit har utvecklat produktion och ledarskap

Företaget Brodit i Karlsborg producerar olika typer av monteringsplattformar, bland annat för mobiltelefoner, vilket gör att man i stort sett ser nya produkter dyka upp varje dag som man måste anpassa hållarna till. Niclas Settergren och Gunnar Pettersson fanns med via länk från Brodit och berättade om företagets utvecklingsresa under industrifrukosten. Se hela presentationen i filmen:

– Vi har sedan 2015 arbetat med Monitor för att få en styrning på allt från produktionen till material och ekonomi, vilket gör att allt är mer planerbart för oss nu. Vi jobbar smart, som vi kallar det, och utvecklar företagets organisation och ledarskap. Vi plockade ut 3 personer som visade driv för produktionsutveckling och utbildade dem via IDC och Högskolan i Skövde till produktionstekniker med ledande positioner och arbetsområden, och vi har delat upp vår produktion i högvolym, lågvolym och express. Våra medarbetare har möjlighet till rotation och utveckling, och vi har nu ett planerat och likriktat arbetssätt, säger Gunnar Pettersson, produktionschef på Brodit.

Brodit startade upp 1983 i ett garage och har nu 145 anställda. Företaget har sedan starten stadigt ökat sin omsättning med tio procent per år, men under pandemiåret 2020 ökade man omsättningen med hela 25 procent. Att arbeta långsiktigt med sin utveckling, produktionsteknik, ledarskap och planering har varit stora framgångsfaktorer.

Dela nyheten
twitter facebook linkedin