Fluorescerande mätutrustning kvalitetssäkrar ytor

Fluorescerande mätutrustning mäter skitighet, enkelt uttryckt, så att det inte finns några rester kvar av olja, fett, oljor, eller skärvätskor på en yta. Välkommen till ASSAR Labs om du är intresserad av tekniken och få inspiration till hur den skulle kunna göra skillnad i din verksamhet.

– Med fluorescerande mätutrustning kan vi mäta hur ren en viss yta är. Även om blotta ögat kan se att en yta är ren, så kanske det inte är rent. Med utrustningen kan man identifiera organiska material på ytan, som plast, till exempel. Kanske har man tagit bort plaster från en yta men man vet inte om den är ren och det kan kontrolleras med denna teknik, säger Tobias Andersson, lektor i maskinteknik vid Högskolan i Skövde.

Mätutrustningen har en bred användning om man vill ha en yta som är ren från organiskt material. Som industri- eller teknikföretag i Skaraborgsregionen kan man komma till ASSAR Lab på ett studiebesök, testa tekniken eller så kan ett team från ASSAR komma ut till ert företag.

– Det vi i nuläget arbetar med på ASSAR är att kvalitetssäkra hairpins så att de är rena och vi tar gärna emot studiebesök för att visa tekniken och hur den kan komma till användning i andra verksamheter, säger Tobias Andersson.

 

Kontakt

Vill du veta mer om möjligheterna med kvalitetssäkring genom fluorescerande mätutrustning?
Kontakta Josef Adolfsson på IDC West Sweden AB,
Tfn: 0500-50 25 25,
E-post: josef.adolfsson@idcab.se


Utrustningen har möjliggjorts via projektet ReactEU Energilagring & Kraftelektronik, finansierat av ‌Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen.

VGRLogo

Dela nyheten
twitter facebook linkedin