Hackaton – när studenten blir problemlösare

Studenter och anställda på Volvo IT arbetade tillsammans i grupper för att lösa olika produktionsnära problem. Det var upplägget för det Hackaton som Högskolan och Volvo IT arrangerade tillsammans på ASSAR Industrial Innovation Arena.

Verklighetsnära utmaningar

Den 14 och 15 november träffades studenter från Högskolan i Skövde och anställda från Volvo IT för att lösa problem tillsammans. Studenterna och de Volvoanställda träffades inom ramen för ett så kallat ”Hackaton” som arrangerades av Högskolan i Skövde och Volvo IT. I grupper tog studenterna och Volvo-medarbetarna sig an riktiga verksamhetsnära utmaningar som var hämtade från Volvobolagens olika verksamheter.

András Márki på Högskolan i Skövde höll ihop arbetet med det Hackaton som Högskolan arrangerade ihop med Volvo IT.

– Genom att lösa riktiga utmaningar från Volvos fabriker så får studenterna inblick i Volvos verksamhet. De lösningar lagen kommer fram till kan sen komma att få direkt inverkan på det dagliga arbetet i fabrikerna, säger András Márki som är adjunkt i Informationsteknologi på Högskolan i Skövde och en av arrangörerna.

En tävling för studenter

Hackatonet är en tävling där en jury bedömer de olika lagens lösningar baserat på flera olika kriterier. Arrangemanget vänder sig till studenter inom områdena data och IT, dataspelsutveckling, ingenjör och teknik samt biovetenskap. Hela Hackatonet hölls på innovationsarenan ASSAR, en passande plats eftersom ASSAR i sig själv är resultatet av samverkan mellan bland annat Volvobolagen och Högskolan i Skövde.

Dela nyheten
twitter facebook linkedin