Höghastighetskamera för detaljanalys och kvalitetssäkring

Med en höghastighetskamera finns inga begränsningar i vad man mäter, det kan handla om en explosion i en motor eller andra processer som man inte hinner med att observera med blotta ögat.

En höghastighetskamera har massor med tillämpningar när det gäller tillverkningsprocesser och med hjälp av denna teknik kan man fånga alla processer där rörelsen är snabb för detaljanalys och kvalitetssäkring.

– Det kan handla om att man behöver se hur något smälter samman, om det finns ett glapp någonstans i processen eller att en maskin arbetar och det är ett problem där någon komponent böjs i processen, allt sånt kan fångas med hjälp av en höghastighetskamera, säger Tobias Andersson, lektor i maskinteknik vid Högskolan i Skövde.

Genom att se rörelseprocessen i nedsaktat tempo kan man analysera och kvalitetssäkra en process eller ett led i sin produktion där något går fel. Som företag är du välkommen att ta del av tekniken i ASSAR Lab genom ett studiebesök eller genom att testa tekniken i din produktion.

Höghastighetskamera som filmar lasersvetsning på ASSAR.

Kontakt

Vill du veta mer om möjligheterna med detaljanalys och kvalitetssäkring med hjälp av höghastighetskamera?
Kontakta Josef Adolfsson på IDC West Sweden AB,
Tfn: 0500-50 25 25,
E-post: josef.adolfsson@idcab.se


Utrustningen har möjliggjorts via projektet ReactEU Energilagring & Kraftelektronik, finansierat av ‌Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen.

VGRLogo

Dela nyheten
twitter facebook linkedin