Nätverket för en jämställd teknik- och industribransch

Hur ska vi få fler personer från olika bakgrund att intressera sig för teknik och se industrin som så spännande och framtidsinriktad den faktiskt är?

Under 2020 startade ASSAR Industrial Innovation Arena och IDC West Sweden AB upp ett nätverk för en mer jämställd teknik- och industribransch med syfte att skapa en bransch som bidrar till social hållbarhet och attraherar alla oavsett kön. Nätverket arrangerar träffar, seminarier och workshops ett par gånger per år.

Röster från nätverket

Hör Helena Rahm Juhlin, student vid Högskolan i Skövde och Jenny Johansson Hägg från Volvo Group berätta mer om nätverket:


Ett forum för nätverkande

– Med nätverket vill vi driva förändring och få fler personer med olika bakgrund som söker sig till industri- och tekniska yrken. Vi vill att industrin ska vara en arbetsplats för alla och vi vill arbeta för att en större mångfald av människor ska trivas och vilja vara kvar i industrin. Vi ser nätverket som ett forum för nätverkande, samverkan, gemensam utveckling och kunskapsspridning, säger Tanja Lundberg, projektledare för ASSAR.

Målgruppen för nätverket är:

  • Yrkesverksamma inom industri- och teknikbranschen
  • Yrkesverksamma som är intresserade av att verka inom industri- och teknikbranschen
  • De som studerar industritekniska och tekniska utbildningar

Tanja Lundberg, projektledare på ASSAR Industrial Innovation Arena.


Synliggöra ojämställdhet

– Utgångspunkten för  innehåll och ämnen som tas upp i nätverket kommer alltid vara faktabaserat och opolitiskt. Vi behöver synliggöra ojämställdheten som råder och ställa oss frågan hur vi som arbetar i industrinära verksamheter kan bidra med att vara utvecklingsaktörer. Genom det här nätverket vill vi stärka kompetensförsörjningen i Skaraborg genom att öka allas förutsättningar och vilja att arbeta och göra karriär inom industrin, säger Tanja Lundberg.

 

Bakom nätverket står IDC och ASSAR i samverkan med EDCSEklunds bildelslagerTeknikcollegeVolvo GTO samt studenter från Högskolan i Skövde.

Är du intresserad av att vara med i nätverket?

Kontakta Malin Lundberg, delprojektledare på ASSAR, malin.lundberg@scienceparkskovde.se, 0702 – 42 87 39

Dela nyheten
twitter facebook linkedin