Nytt lokalt material i Material Connexion

B & L Lund i Broddetorp, som tillverkar ljudabsorbenter, fick tidigare i våras med sitt material Qwaiet Compact i Material ConneXions materialbibliotek. Vilka fördelar finns med att få med sitt material hos Material ConneXion och vilka är kriterierna?

Egen produktion av ljudabsorbenter

Företaget B & L Lund har egen produktion av Absoflex ljudabsorbenter, kontorsskärmar och textildraperi. En produktion som ger dem spetskompetens inom akustik och bullerproblem i befintliga lokaler. Sedan våren 2017 tillverkar de även ljudabsorbenter av ull under varumärket Acqwool, allt från stickning av ulltyg till slutprodukt görs i deras lokaler strax utanför Broddetorp. Nu finns materialet Qwaiet Compact som Acqwool tillverkas av med i ett av världens största materialbibliotek. B & L Lund hoppas på att fler internationella kontakter nu ska hitta deras material.

Anders Lund håller i Qwaiet Compact som nu finns i Material ConneXions databas.

Besök på Material ConneXion gav inspiration att skicka material

Anders Lund på B & L Lund berättar om hur det kom sig att de fick med sitt material i biblioteket:

– Jag var på en träff med industrinätverket i Falköping där IDC fanns med och presenterade sin verksamhet och blev då intresserad av det ni gör för industrin i Skaraborg. Strax efter det tecknade vi ett delägarskap och fick en företagsanalys gjord på vår verksamhet. I samband med företagsanalys gjorde vi ett besök på Material ConneXion och av en händelse hade jag materialprover med mig. Vi tyckte att vårt material skulle platsa i biblioteket och bestämde oss för att göra ett försök att skicka in det för bedömning.

Vilka är fördelarna med att få med sitt material i Material ConneXion?

Christian Bergman som jobbar på Material ConneXion i Skövde berättar mer.

– Det finns många fördelar att finnas med i materialdatabasen. Ditt material blir sökbart för alla i hela världen som är anslutna till Material ConneXion. Det lyfts även fram på vår hemsida och visas upp runt om på alla Material ConneXions bibliotek i bland annat Milano, Bilbao, New York, Chicago, Danmark, Mexiko och Kanada. Hittar en intressent ditt material får de via Material ConneXion kontaktuppgifterna till dig som tillverkar det.

Christian Bergman är industriell utvecklare på IDC och jobbar med Material ConneXion.

Hur går processen till och hur lång tid tar det?

– Har du ett material som du tror skulle platsa hos Material ConneXion så kan du kontakta oss i Skövde, vi hjälper till att skriva ansökan. I ansökan behöver vi beskriva var det kommer ifrån, hur det kan användas och vad som är unikt med just ditt material. Sedan skickar vi in varuprover till huvudkontoret i New York vars jury bedömer vilka som platsar i biblioteket. Från det att vi skickade in B & L Lunds material för utvärdering till att vi fick besked om antagningen till databasen tog det runt 1 – 2 månader. Material ConneXion släpper 30 – 50 nya material i månaden. Hos oss i Skövde finns 1600 material uppställda och ytterligare runt 700 i lager. Av alla material som finns i biblioteket i Skövde är 47 från Sverige och runt 100 från Norden, säger Christian Bergman.

 

Läs mer och hitta kontaktuppgifter
Dela nyheten
twitter facebook linkedin