Teknikinspiration för Skaraborgs åttondeklassare

Under vecka 13, den 25-29 mars, öppnade Balthazar Science Center och ASSAR återigen upp för Möjligheternas Värld. Under veckan kom runt 1200 åttondeklassare och besökte miljön och fick prova på en rad roliga teknikutmaningar och inspireras.

Designingenjörstudenter från Högskolan i Skövde inspirerar åttondeklassare.

Öka intresset för teknikutbildningar

För sjätte året i rad arrangerades Möjligheternas Värld den 25-29 mars. Eventet i stort är ett samarbete mellan de tolv certifierade utbildningarna inom Teknikcollege Skaraborg. På Möjligheternas Värld får elever från årskurs 8 möjlighet att prova olika teknikstationer genom guidning av elever från en teknisk eller industriteknisk utbildning. Veckan anordnas i syfte att få fler unga att vilja utbilda sig inom teknikyrket. Högskolan i Skövde kommer att vara på plats hela veckan för att visa upp och berätta om vad en ingenjörsutbildning kan leda till.

Se film från förra Möjligheternas Värld 2018:

– På högstadiet har man kanske bilden av att ingenjörer mest löser problem i matteböcker, men det handlar om så mycket mer. Hade jag fått veta se vilken skillnad tekniska lösningar kan göra i praktiken i samhället och för människor, i åttan, hade det säkert underlättat mitt gymnasieval. Så det känns viktigt och bra att vara här, säger Linna Andersson, som var en av totalt nio studenter som arbetade i Högskolans monter 2018.

Dela nyheten
twitter facebook linkedin