Utmaningar, möjligheter och lösningar för hållbar tillverkning

Den 17 januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar, möjligheter och lösningar för hållbar tillverkning. Föreläsningar, grupparbeten och workshops varvades om vartannat, och nya samarbeten och kontakter knöts.

EIT Manufacturing etablerades 2019 med visionen att global tillverkning ska fortsätta att ledas av Europa och bidra till att göra Europa och dess tillverkningssektor mer konkurrenskraftig och hållbar.

– Det är väldigt roligt att EIT Manufacturing väljer att lägga Leading Lights här i ASSAR, vi är samverkanspartners med samma typ av uppdrag i innovationssystemet, det vill säga att vi båda arbetar för att stärka EU:s och Sveriges industri, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Kopplar samman expertområden

EIT Manufacturing kopplar samman olika nätverk och expertområden som är avgörande för industriell innovation på en internationell nivå, och ASSAR gör samma sak som regional motor. Under Leading Lights 2023 som hölls på ASSAR fanns ett gediget program med internationella gäster, talare, workshops och föreläsningar.

– Under Leading Lights idag har vi sett hur lyckade dessa typer av event är, när människor kommer samman under dessa former så händer det bra saker. Här pitchar stora företag sina utmaningar och sedan har man diskuterat lösningar i grupper. När forskare och andra industriella aktörer möts skapar vi lösningar för framtiden – det handlar mycket om kunniga människor som går igång på varandras utmaningar, säger Tobias Björck.

Dagen i bilder

 

Dela nyheten
twitter facebook linkedin