Kvinna som håller en workshop vid whiteboard.

Varför förändrar en ökad digitalisering kraven på ledarskapet i industrin?

Arbetar du som industriell ledare eller i roller där du utvecklar ledarutvecklingsprogram och vill få möjlighet att inleda en gemensam resa med andra som är intresserade av industriellt ledarskap? Välkommen till denna första introducerande workshop!

När: Torsdagen den 2 december, kl. 12.00-13.00
Var: Online
Språk: Engelska
För vem: Lunchseminariet är öppet för alla, men riktar sig särskilt till roller och funktioner som innehåller ett industriellt ledarskap eller som arbetar med ledarutveckling inom industrin.

Strategier för digital omställning

En ökad digitalisering av svensk industri handlar inte bara om teknik. Förmågan att skapa affärsnytta ur nya digitala lösningar kräver också ett ökat fokus på t.ex. medarbetarnas kompetensutveckling, arbetssätt och kultur för att skapa nya innovativa lösningar och strategier för en digital omställning. Här spelar det industriella ledarskapet en stor roll och samtidigt utmanas nedärvda ledarskapskulturer och synsätt.

Näringsliv och akademi i samverkan

Seminariet ges av Nicholas Danlid Burke, Workshop Manager Scania Cab Assembly, Scania Oskarshamn och Mattias Strand, Universitetslektor, Högskolan i Skövde. Nicholas och Mattias kommer att växeldra i frågeställningen ”Varför förändrar en ökad digitalisering kraven på ledarskapet i industrin?”, utifrån ett praktiskt, såväl som ett teoretiskt perspektiv. Detta för att ge en balanserad bild av de faktorer som påverkar ledarskapet i industrin, samt hur kraven på ett tekniskt ledarskap förändras och vilka kompetenser och förmågor som blir allt viktigare. Därefter presenteras kort en högskolekurs i tekniskt ledarskap, speciellt utvecklad för yrkesverksamma inom industrin. Workshopen avslutas med en öppen frågestund, där du har möjlighet att fråga det just du undrar över eller blivit lite extra nyfiken på.

För mer information, kontakta:

Mattias Strand, Högskolan i Skövde, 0500 – 44 83 20, mattias.strand@his.se


Initiativtagare till ASSAR är Högskolan i Skövde, IDC West Sweden AB, Science Park Skövde AB, Volvo Car Corporation och Volvokoncernen.

Dela nyheten
twitter facebook linkedin